Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Då gav han mig en riktig bamsekram"

Foto: Supplied By Lmk
Crille ForsbergFoto: Privat

Crille Forsberg filmade David Bowies sista musikvideo.

För Expressen berättar han om mötet och om sorgen.

– Jag tar med mig det för resten av livet.

I 18 månader kämpade David Bowie mot cancern. Trots det höll han sjukdomen hemlig.

Så sent som i november spelade David Bowie in sin sista musikvideo till låten "Lazarus". Videon regisserades av Johan Renck och bakom kameran stod den värmländske filmfotografen Crille Forsberg.

När Expressen når Crille Forsberg befinner han sig i Mexiko. Han kände inte till att David Bowie var dödssjuk och fick beskedet av vänner tidigare i dag.

– Jag visste ingenting, det är klart att man blir lite chockad. Men vilken supermänniska man har haft att göra med, säger han.

Crille Forsberg är märkbart tagen.

– Det är oerhört ledsamt att David Bowie har gått bort. Det är alltid tragiskt när folk dör, särskilt när det handlar om folk av den här kalibern. Han har betytt mycket för planeten med all sin musik, konst och sitt mode. Han har influerat hela popkulturen. Det är väldigt tråkigt, framför allt för hans familj.

Hur var han att jobba med?

– Han var en enormt varm och ödmjuk person som tackade mig från hjärtat när vi hade arbetat klart. Han gav mig en stor bamsekram och visade verkligen att han genuint uppskattade mitt arbete. Han var en oerhört stor människa, säger Crille Forsberg och fortsätter:

– Jag hittar inte riktigt orden. Men han var en oerhört stark person. Väldigt vänlig och professionell.

LÄS MER: David Bowies farväl i sista musikvideon

Märkte du att han var sjuk under arbetet?

– Nej absolut inte. Det är en liten performance-scen i videon och han öste på med sina rörelser precis som om ingenting hade hänt. Killen hade också en oerhört stark blick. Vilken kämpe han var som kunde spela in trots att han var så dålig. Han levererade in i det sista, säger han och fortsätter:

– Jag vill inte förta andra musiker men den här killen var med och körde stenhårt utan ett pip. Det är mäktigt och jag är extremt imponerad av honom. Jag är glad över att han har fyllt jorden med sin musik och att jag fick träffa honom.

Vad tar du med dig från ditt möte med David Bowie?

– Att han var en så ödmjuk person trots nivån han var på. Det var extremt imponerande. Man ser det sällan i det här jobbet.

Hur kändes det att kramas med David Bowie?

– Den gåvan tar jag med mig resten av livet. Det är som när man gifter sig eller får barn, det är samma känsla. Han har gett så mycket till andra så nu får vi hoppas att något kommer till honom. Vi får spendera dagen med att bocka och tacka ordentligt.

LÄS MER: David Bowie hyllas av stjärnorna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.