Cuba Gooding Jr med pappan Cuba Gooding Sr. Foto: FRED PROUSER
Cuba Gooding Jr med pappan Cuba Gooding Sr. Foto: FRED PROUSER

Cuba Gooding Jr:s pappa död

Publicerad

Soulsångaren Cuba Gooding Sr är död. 

Han hittades död i sin bil och sörjs nu av familjen respektive sonen Cuba Gooding jr, skriver Hollywood Reporter. 

Soulsångaren Cuba Gooding Sr, är död. Han var huvudsångare i soulbandet The Main Ingredient som hade sin storhetstid under 1970-talet.

Gooding hittades död i sin bil på torsdagen i Woodland Hills i Kalifornien, enligt Hollywood Reporter. Cuba Gooding Sr blev 72 år. 

Polisen utreder dödsfallet, men uppger för ABC att det inte finns någon misstanke om dödligt våld. Los Angeles-polisen uppger vidare att alkohol och drogrelaterade verktyg hittades i bilen – men har inte kunnat slå fast dödsorsaken. 

Gooding blev ny sångare i bandet The Main Ingredient 1971 efter att bandets frontman Donald McPherson hastigt gått bort i leukemi. Han hade innan dess varit bakgrundssångare på några av bandets låtar. 

Han sörjs nu av familj och vänner. Sonen och Hollywood-stjärnan Cuba Gooding jr uppmärksammar dödsfallet i ett inlägg på Instagram. Skådespelaren har lagt upp en bild på ett av The Main Ingredients skivomslag och orden: ”För evigt”.

 

LÄS ÄVEN: Sångaren George Michael är död 

 

https://www.instagram.com/p/BTIXJgkj0i2/?taken-by=cubagoodingjr&hl=sv

LÄS MER: Skådespelaren skiljer sig efter 23 år 

 

Sörjs av fyra barn

Cuba Gooding Sr spelade i The Main Ingredient mellan åren 1971 och 1977. Bandet hade flera låtar som nådde högt på topplistorna och deras största hits var ”Everybody plays the fool” respektive ”Just don't want to be lonely”. 

Cuba Gooding Sr lämnade bandet 1977 för att satsa på en solokarriär vid det legendariska soulskivbolaget Motown. Gooding Sr släppte två album innan han återförenades med The Main Ingredient-medlemmarna och spelade in ny musik med gruppen. 

Cuba Gooding Sr arbetade även som skådespelare och medverkade i filmerna ”Gedo” och ”Save the children”.  

Gooding Sr lämnar efter sig frun Shirley Sullivan och fyra barn: Cuba Gooding jr, rapparen Omar ”Big O” Gooding, April Gooding och Tommy Gooding.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag