Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Cranberries-sångerskan Dolores O'Riordan hittad mystiskt död

Sångerskan Dolores O'Riordan från The Cranberries har dött.
Foto: RENE VOLFIK / AP CTK
Dolores O'Riordan hittades död på ett hotell i London.
Foto: FERRAN PAREDES / REUTERS X01063

Sångerskan Dolores O'Riordan från The Cranberries har dött, uppger hennes publicist. Dödsorsaken är i nuläget oklar.

Artisten, som led av bipolär sjukdom, blev 46 år gammal, och lämnar efter sig tre barn.

"En stor förlust för irländsk musik" säger Irlands president, Michael D. Higgins, i ett officiellt uttalande.

Den 46-åriga The Cranberries-sångerskan dog på hotell Hilton vid Parl Lane i London,. Hon hittades av hotellpersonal vid niotiden på måndagsmorgonen.

 Dödsorsaken är i nuläget oklar
Polisen utreder dödsfallet men sade sig i går kväll inte veta orsaken bakom.

Dolores O'Riordan är mest känd som frontfiguren i det irländska bandet The Cranberries som splittrades 2003 och har framträtt som soloartist.

Bandet återförenades 2009 igen.

The Cranberries mest kända låt är "Zombie" från 1994. Hiten har 155 miljoner lyssningar på Spotify.

Sångerskan sörjs närmast av sin exmake Don Burton och deras tre barn Taylor Baxter, 21, Molly Leigh, 16, och Dakota Rain, 12.

Dolores O'Riordan tvingades ställa in turné

Ett uttalande från Dolores O'Riordans publicist lyder:

"Den irländska och internationella sångerskan Dolores O’Riordan har avlidit plötsligt i London i dag. Hon blev 46 år. 

Dolores O'Riordan lämnar efter sig en sörjande familj.
Foto: FERRAN PAREDES / REUTERS X01063

Sångerskan med sitt irländska band The Cranberries var i London för att göra en kortare inspelning. Inga fler detaljer finns just nu. Familjen är förkrossad över beskedet och har bett om att få vara i fred i sin svåra tid".

Enligt polisen i London kallades de till hotellet i Park Lane i Westminster kl 09:05 på måndagsmorgonen, rapporterar RTE.

Beskedet kommer som en chock och Irland sörjer nu en av sina största artister. Landets president, Michael D. Higgins, säger att dödsfallet är en "stor förlust" för irländsk musik.

"Det är med stor sorg jag har fått höra om Dolores O’Riordans bortgång. Hon och The Cranberries hade ett enormt inflytande på rock och popmusik i Irland och internationellt. Till alla som följer och stöttar irländsk musik, irländska musiker och underhållningskonsten är hennes död en stor förlust" säger presidenten i ett officiellt uttalande.

O'Riordan föddes i Limerick 1971, som yngst av sju syskon.

Dolores O'Riordan.
Foto: YUI MOK / AP TT NYHETSBYRÅN

Den irländska sångerskan var en stor anledning till att The Cranberries blev ett av 90-talets mest inflytelserika band, hon utmärkte sig på grund av sin säregna sångröst. Bandet sålde över 40 miljoner skivor innan de splittrades 2003. 

Artisten släppte därefter två soloalbum. 2009 återförenades alltså The Cranberries och i fjol släppte de en akustisk skiva, Something Else. Bandet skulle ha turnerat under 2017, men i maj tvingades de ställa in sin turné i USA och Europa på grund av sångerskans ohälsa.

Den officiella förklaringen var att Dolores O'Riordan hade ryggproblem. 

Dolores O'Riordan.
Foto: WALTER BIERI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Dolores O'Riordan fick diagnosen bipolär sjukdom

O'Riordan skilde sig från maken sedan 20 år, Don Burton, år 2014. Tillsammans med Burton, som var Duran Durans turnéledare, hade hon tre barn.

2014 arresterades ikonen på Shannon Airport på Irland, efter att uppträtt mycket stökigt ombord på ett flygplan. Hon dömdes efter att ha skallat och spottat på en polis. Efter incidenten fick sågerskan diagnosen bipolär sjukdom.

I en intervju i den brittiska tidningen Metro berättade Dolores O'Riordan i maj förra året att hon dignositcerats som bipolär två år tidgare, 2015 och hon sade så här om sin sjukdom:
- Det finns två ändar av spektrumet - du kan antingen bli extremt deprimerad och svart och förlora intresset för saker du älskar att göra - eller så kan du bli supermanisk.

- Jag var på hypomaniska sidan av spektrat av och till under en lång period, men i allmänhet kan du bara finnas i den änden i ungefär tre månader innan du faller ned till botten i en depression.

- När du är manisk sover du inte och blir väldigt paranoid. Så jag hanterar det med medicinering, berättade hon.

Dolores O'Riordan.
Foto: BRUNO BEBERT / AP TT NYHETSBYRÅN

Sångerskan skrev ett meddelande till fansen på The Cranberries Facebooksida i december, vilket blev hennes sista meddelande på bandets sida:

"Hej alla, Dolores här. Mår bra! Jag gjorde min första spelning på månader i helgen. Spelade några låtar på Billboards årliga julfest i New York med husbandet. Gillade det verkligen! God jul alla fans! XO".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.