Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Craig klagar på Bond – varnas av filmbolag

Daniel Craig verkar vara väldigt trött på att spela James Bond. Foto: Kerstin Joensson
På frågan om han kan tänka sig att göra en femte Bondfilm svarade Craig att han hellre skulle skada sig själv. Foto: Susie Allnutt
"Craig är pretentiös och tror att han är bättre än Bond, som inte ger honom den kreativa friheten han kräver." Foto: Lmk
Sam Mendes och Daniel Craig. Foto: David Fisher/Rex

Efter att ha spelat James Bond i fyra filmer har skådespelaren Daniel Craig fått nog.

Nu säger han att filmen "Spectre" blir den sista.

– Jag skulle hellre slå sönder det här glaset och skära mig i handlederna än att göra en till film, säger han till Time Out.

Under inspelningen av den fjärde filmen med Daniel Craig som den brittiske superspionen, James Bond, har pressen varit stor på regissören Sam Mendes. Den senaste Bondthrillern, "Skyfall”, drog in över en miljard dollar - mer än någon annan Bondfilm någonsin lyckats med.

I åtta månader har teamet arbetat med uppföljaren, nu öppnar Daniel Craig upp om avskyn mot rollen.

På frågan om han kan tänka sig att göra en femte Bondfilm svarade Craig att han hellre skulle skada sig själv.

– Jag skulle hellre slå sönder det här glaset och skära mig i handlederna än att göra en till film. Så nej, inte just nu, inte alls. Jag är över det, vi är klara här. Jag vill bara gå vidare.

Tillsagd att "hålla tyst"

Efter uttalandet har han fått flera varningar av filmbolaget Sony om att han måste hålla tyst och sluta kritisera James Bond, skriver The Telegraph.

 

LÄS MER: Daniel Craig shoppar loss i Stockholm

 

– Jag var kontrakterad att göra en film till. Det var planerat. Men filmbolaget ville göra den så snabbt som möjligt. Vid ett till­fälle snackades det om att göra två filmer efter varandra. På det snällaste sättet jag kunde sa jag: ”Ni är fan helt galna. Filmerna är för stora produktioner”.

Craig vet dock inte vad han ska göra efter att "Spectre" haft premiär.

– Jag vill inte behöva tänka på Bond under åtminstone två år. Jag vet inte vad nästa steg är, jag har ingen aning. Om jag nu gör en till bondfilm så är det bara för pengarnas skull.

 

LÄS MER: Daniel Craig aktuell för hemlig Star Wars-roll

 

En källa från produktionen säger till New York Post att skådespelaren är pretentiös.

– Craig är pretentiös och tror att han är bättre än Bond, som inte ger honom den kreativa friheten han kräver. Att han inte haft några succéroller utöver Bond skyller han på filmserien.

Det här är inte första gången Daniel Craig visar sig motvillig.

– Jag har velat ta mig ur det här från den stund då jag började men de släpper mig inte. Och jag har gått med på att göra några till, sa Daniel Craig i en intervju med Rolling Stone 2012.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!