Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Cosby ska ha betalat för kvinnornas tystnad

Den amerikanska superstjärnan Bill Cosby, 78, erkände 2005 i domstol att han gett det narkotiska medlet Quaaludes, i Sverige känt som Metakvalon, till minst en kvinna "och andra personer" han ville ha sex med. Foto: Evan Vucci
Nu har nya bevis börjat dyka upp. Foto: Phelan M. Ebenhack
I dokumenten från domstolen så ska Bill Cosby ha erkänt att han lät en representant för agentbyrån William Morris Agency göra utbetalningar till ett antal kvinnor genom åren för att hålla tyst om de sexuella övergreppen. Foto: William Wade Jr

Nya bevis mot Bill Cosby jagas nu.

Det ska finnas ett antal utbetalningscheckar som ska ha getts till några av de kvinnor han ska ha utsatt för övergrepp.

– Nu är de där checkarna en del av allting. De kan även tjäna som bekräftande bevis mot Cosby om han blir åtalad, säger en källa till Radar Online.

Den amerikanska superstjärnan Bill Cosby, 78, erkände 2005 i domstol att han gett det narkotiska medlet Quaaludes, i Sverige känt som Metakvalon, till minst en kvinna "och andra personer" han ville ha sex med.

Det var för knappt två veckor sedan som nyhetsbyrån AP fick ut dokumenten från domstolen.

Nu har nya bevis börjat dyka upp. I dokumenten från domstolen så ska Bill Cosby ha erkänt att han lät en representant för agentbyrån William Morris Agency göra utbetalningar till ett antal kvinnor genom åren för att hålla tyst om de sexuella övergreppen, skriver Radar Online.

Nu jagas checkarna som ska bevisa att Cosby är skyldig.

 

LÄS MER: Bill Cosby har erkänt: Jag drogade kvinnor

 

"En del av allting"

– Nu är de där checkarna en del av allting. De kan även tjäna som bekräftande bevis mot Cosby om han blir åtalad, säger en källa till Radar Online.

Även en tidigare anställd hos Cosby ska ha erkänt att han levererade månatliga betalningar till kvinnor på Cosbys begäran. Cosby ska ha styrt upp betalningar till åtminstone åtta kvinnor för deras tystnad mellan 1989 och 1990.

Han ska även ha betalat kvinnorna för att inte hans fru skulle få reda på något.

Mycket av Cosbys vittnesmål som han ska ha gjort 2005 handlar om den då 19-åriga modellen Andrea.

Bland annat uppgav Cosby att hon skickade en dikt till honom, och att det slutade med att hon hamnade på hans soffa. Han ska ha sett henne vid ett universitet år 2000 och direkt känt ett "romantiskt intresse". De började då ett förhållande enligt honom, som ledde till middagar. Han beskrev sig själv som hennes mentor, och så ska de ha umgåtts i några år.

Fram tills en kväll då Bill Cosby ska ha drogat och utnyttjat henne - vilket Bill Cosby förnekade, och menade på att han gett henne en allergitablett. När han senare pratade med modellens mamma ville han betala för modellens fortsatta skolgång för att undvika att hon skulle "försöka förödmjuka honom".

 

LÄS MER: Dokumenten avslöjar: Så lurade Cosby frun

 

Går till rätten efter läcka

Samtidigt som de nya uppgifterna dyker upp går Bill Cosby till domstol och begär rättsliga åtgärder mot en kvinna som han – för tio år sen – slöt en rättslig uppgörelse med.

Kvinnan hade stämt Cosby för att ha drogat henne och sedan utsatt henne för sexuella övergrepp. Parterna gjorde upp i domstol och ingick ett tystnadslöfte, som alltså bröts i samband med att dokumentet med Cosbys erkännande dök upp.

Bill Cosby anklagar kvinnan för att ha läckt materialet till tidningen New York Times.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!