Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Coronaslaget mot Kenza: ”Min enda inkomstkälla”

Här är regeringens nya satsningar för att minska virusspridningen.
Kenza Zouiten Subosics företag Ivyrevel har påverkats av coronaviruset – och nu säger hon att hennes enda inkomstkälla är hennes sociala medier.
Foto: Expressen
Företaget har vädjat till följarna att de ska handla, vilket som har mötts av kraftig kritik.
Foto: Instagram

Kenza Zouiten Subosics företag Ivyrevel har påverkats av coronaviruset – och nu säger hon att hennes enda inkomstkälla är hennes sociala medier.

Företaget har vädjat till följarna att de ska handla, vilket som har mötts av kraftig kritik.

”Jag hoppas verkligen att du skäms” skriver en av hennes följare på Instagram.

Kenza Zouiten Subosic, 28, är i dag en av Sveriges största influencers. 2012 startade hon modeföretaget Ivyrevel med bland annat hennes nuvarande man Aleks Subosic och hans bror Dejan Subosic. Både H&M och Zalando var delägare och investerade många miljoner i företaget.

2016 hade företaget en omsättning på 20 miljoner kronor. Men det fick aldrig riktigt fart och i februari i år meddelade företagen Zalando och H&M att de hade lämnat styrelsen och sålt sina aktier. 

Dejan Subosic har berättat för Di Digital att coronaviruset har haft en stor påverkan på Ivyrevel.

– Ivyrevel tuffar på, men covid-19 har verkligen ställt till det för oss liksom för många andra bolag där ute, säger han till tidningen.

https://www.instagram.com/p/B-We9uFjuZR/

Kenza: ”Måste ha en annan plan”

I ett nytt inlägg på Instagram påpekar en av Kenza Zouiten Subosics följare att hon har sagt att hon ska sluta med sociala medier när hon fått barn och undrar varför hon inte har gjort det.

”Sa det någon gång för många år sedan. Det är okej att ändra sig” svarar Zouiten Subosic och fortsätter:

”Ja men så klart, det är min enda inkomstkälla så den dagen jag väljer att sluta måste jag ju ha en annan plan.”

Kritiken mot Kenza Zouiten Subosic

På Ivyrevels Instagram har man vädjat till följarna att stödja företaget för att ”rädda jobb” med en rabattkod på 40 procent.

”Eftersom att människor är rädda för att spendera pengar i dessa tider behöver vi göra det enklare för alla att hjälpa ekonomin upp. Om människor inte spenderar pengar kommer människor inte att ha jobb, det är så enkelt.” skrev Ivyrevel på sin Instagram.

Detta är något Kenza Zouiten Subosic har fått mycket kritik för. Hon själv var på en resa i Maldiverna när inlägget lades upp och många av Ivyrevels och hennes egna följare kritiserade henne för det. De kommenterade att det inte var lämpligt att lägga pengar på en resa samtidigt som man vädjar till andra att rädda ens företag.

”Sluta be oss om pengar när du lagt så mycket pengar på resa till Maldiverna när folk förlorar sina jobb!!!” skriver en av hennes följare.

Expressen har sökt Kenza Zouiten Subosic.

https://www.instagram.com/p/B9_oNDsJpuK/
"Jag kunde inte bara sitta hemma och titta på".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.