Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Corona i ”Bonde söker fru” – inspelningarna avbröts

Bonden sjuk – tvingas skicka ut brevskrivarna
Mats Thomsson åkte till vårdcentral för att göra ett coronatest.
Linda Hallström och de andra kvinnorna isolerades på hotell.
Linda Hallström, en av bonden Mats Thomssons brevskrivare.

Bonden Mats Thomsson, 54, blev plötsligt sjuk i ”Bonde söker fru”.

Inspelningarna fick avbrytas när han skickades till vårdcentral för att göra ett coronatest – samtidigt som brevskrivarna isolerades på hotell.

– Allt är satt på is, säger Mats i programmet.

Brevskrivarna har flyttat in på böndernas gårdar. För hästbonden Mats Thomsson på Gotland blev inledningen på vistelsen inte riktigt som han tänkt det, när han började känna sig förkyld.

– Det har hänt en grej som jag inte hade önskat mig. Jag känner mig lite rivig i halsen och för att ta det säkra före det osäkra åkte jag i väg till vårdcentralen och lät dem ta ett covid 19-test. Det känns skit nu när vi precis kommit i gång. Tjejerna har bott här första natten, säger han i onsdagens ”Bonde söker fru”.

Inspelningarna avbröts

Kvinnorna som kommit till gården för att uppvakta Mats Thomsson fick omedelbart packa sina väskor för att isolera sig och undvika smittspridning.

– Det jättetråkiga har hänt att Mats känner att han har lite ont i halsen. Och medan vi väntar denna coronavår på vad detta ont i halsen är för något, så kommer alla vi tjejer flytta in på hotell i några dagar och se vad det blir av detta, säger en av kvinnorna, Linda Hallström.

I samma veva som Mats Thomsson skickades till vårdcentralen avbröts inspelningarna.

”Känns inget bra alls”

En annan av kvinnorna, Ann-Louise Mathiesen, var bekymrad över den plötsliga förändringen.

– Vi får packa helt enkelt och ge oss av från gården. Det känns inget bra alls, men absolut nödvändigt. Det är bara att hålla tummarna att det inte är någon fara med Mats och alla övriga, säger hon i programmet.

Mats Thomsson konstaterade besviket att allt sattes ”på is”.

– Det är vad vi kan göra. Vi har gjort det bästa av situationen och vi hoppas på ett snabbt svar, säger han i programmet.

”Bonde söker fru” sänds på TV4 och TV4 Play.

Här lämnar brevskrivaren "Bonde söker fru": "Jobbigt"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.