Ny version av gammal klassiker. den klassiska skomodellen Chuck taylor från Converse lanseras nu i en "fotriktigare" version.Ny version av gammal klassiker. den klassiska skomodellen Chuck taylor från Converse lanseras nu i en "fotriktigare" version.

Ny version av gammal klassiker. den klassiska skomodellen Chuck taylor från Converse lanseras nu i en "fotriktigare" version.

Chuck Taylor All Star II, Converse klassiker i uppgraderad version.Chuck Taylor All Star II, Converse klassiker i uppgraderad version.

Chuck Taylor All Star II, Converse klassiker i uppgraderad version.

Chuck Taylor, originalet. Foto: Niklas DahlskogChuck Taylor, originalet. Foto: Niklas Dahlskog

Chuck Taylor, originalet.

 Foto: Niklas Dahlskog
Chuck II, klassikern i fotriktigare kostym landar i butik 28 jul och finns i rött, svart, blått och vitt, i hög och låg modell.Chuck II, klassikern i fotriktigare kostym landar i butik 28 jul och finns i rött, svart, blått och vitt, i hög och låg modell.

Chuck II, klassikern i fotriktigare kostym landar i butik 28 jul och finns i rött, svart, blått och vitt, i hög och låg modell.

Converse vågar ändra sin klassiker - efter ett sekel

Publicerad

Chuck Taylor är Converses, och möjligen världens, mest berömda sneaker.

Men nu får den en ny, bekvämare, kostym - efter nästan ett sekel i den gamla.

Så ser Chuck II ut.

Omåttligt populära men kanske inte fotens bästa vän. En sneaker från Converse är alltid rätt men inte alltid rätt för dina fötter. Nu kommer det bli ändring på det då Converse släpper en skönare version av klassikern Chuck Taylor.

Det amerikanska företaget som etablerades redan 1907 har satt sneakers på modekartan i snart 100 år. Den mest populära modellen heter Chuck Taylor och finns i både låg och hög modell i en mängd färger. Och nu väljer man att för första gången "uppgradera" sin klassiker. Converse har i samarbete med sitt moderbolag Nike gjort en mer "fotriktig" sneaker som går under namnet Chuck II.

Converse möter Nike i ny klasskier

Enligt AdAge har man flyttat in lite Nike-teknik i den nya skon.

Converses Geoff Cottrill säger till AdAge att det är en modern version av en Chuck Taylor.

Originalskons DNA är kärnan och sedan har man adderat lite Nike-teknologi för att erbjuda en mer bekväm sko.

Läs också: Sugen på sneakers med blommor? Se här!

The Chuck Taylor All Star II landar i butik 28 juli och ser ut som originalet men har Nikes Lunarlon-dämpning med bättre stöd för fotvalvet, en vadderad sula och en slitstarkare canvas.

Converse Chuck Taylor får konkurrens - men blir kvar

Och visserligen är det här Converses hittills mest omfattade samarbete. Men originalmodellen Chuck Taylor kommer fortfarande finnas kvar för alla som har svårt att släppa en klassiker.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag