Artisten Conchita Wurst slog igenom stort 2014 då hon vann Eurovision Song Contest i Köpenhamn för Österrike med låten ”Rise like a phoenix”. Foto: SVEN LINDWALLArtisten Conchita Wurst slog igenom stort 2014 då hon vann Eurovision Song Contest i Köpenhamn för Österrike med låten ”Rise like a phoenix”. Foto: SVEN LINDWALL
Artisten Conchita Wurst slog igenom stort 2014 då hon vann Eurovision Song Contest i Köpenhamn för Österrike med låten ”Rise like a phoenix”. Foto: SVEN LINDWALL
Efter hot från ett ex – väljer nu Conchita Wurst att berätta att hon har hiv. Foto: WILLI SCHNEIDER/REX / WILLI SCHNEIDER/REX REX FEATURESEfter hot från ett ex – väljer nu Conchita Wurst att berätta att hon har hiv. Foto: WILLI SCHNEIDER/REX / WILLI SCHNEIDER/REX REX FEATURES
Efter hot från ett ex – väljer nu Conchita Wurst att berätta att hon har hiv. Foto: WILLI SCHNEIDER/REX / WILLI SCHNEIDER/REX REX FEATURES

Conchita Wurst berättar hemligheten efter hotet

Publicerad

Eurovision-vinnaren bryter tystnaden om sin sjukdom.

Efter hot från ett ex – väljer nu Conchita Wurst att berätta att hon är hiv-positiv.

”Jag har varit hiv-positiv i många år. Det är irrelevant för allmänheten, men ett ex har hotat med att gå ut offentligt med den här privata informationen och jag ger inte någon rätten att i framtiden skrämma mig och att påverka mitt liv på detta sätt”, skriver hon på Instagram.

Artisten Conchita Wurst slog igenom stort 2014 då hon vann Eurovision Song Contest i Köpenhamn för Österrike med låten ”Rise like a phoenix”.

Nu berättar artisten i ett inlägg på Instagram att hon har hiv.

”Dagen har kommit då jag för resten av mitt liv ska bli av med mitt Damoklessvärd.”, står det i inlägget.

Conchita Wurst väljer att berätta sin hemlighet nu, då ett ex har hotat henne att gå ut med informationen. 

Enligt orden på Instagram har artisten varit hiv-positiv i många år.

”Jag har varit hiv-positiv i många år. Det är irrelevant för allmänheten, men ett ex har hotat med att gå ut offentligt med den här privata informationen och jag ger inte någon rätten att i framtiden skrämma mig och att påverka mitt liv på detta sätt”, skriver hon.

 

LÄS MER: Tom Neuwirth – så blev han Conchita Wurst 

 

Conchita Wurst berättar i inlägget som är skrivet på tyska att hon har fått behandling av sjukdomen sedan hon fick diagnosen och att hon inte längre riskerar att föra smittan vidare.

 

https://www.instagram.com/p/BhmiEn7hw58/?taken-by=conchitawurst

 

LÄS MER: Conchita Wursts nya stil – "Vill skapa en ny person" 

Skapade alter egot Conchita Wurst 2011

Personen bakom Conchita Wurst, Thomas "Tom" Neuwirth, föddes 1988 och skapade sitt alter ego Conchita Wurst 2011 i samband med talangjakten "Die große Chance".

Thomas "Tom" Neuwirth hade tidigare jobbat som dekoratör, kommit tvåa i en annan talangjakt i Österrike och bildat ett pojkband med namnet ”Jetzt anders!”.

Men den stora framgången kom i samband med att Conchita Wurst blev uttagen att representera Österrike i Eurovision Song Contest 2014 med låten ”Rise like a phoenix”. Två år tidigare hade hon hamnat på en andraplats i uttagningen.

– Jag har tittat på Eurovision Song Contest med min mamma så långt tillbaka jag kan minnas. Jag har alltid velat stå på den här scenen, och nu när det är min tur är jag bortom lycklig och tacksam för den här möjligheten, berättade Conchita i samband med deltagandet 2014.

Efter segern var hon mållös.

 – Jag är mållös, jag har fått så mycket kärlek, berättade hon då.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag