Cobains dotters kamp – 24 år efter pappans död

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Frances Bean Cobain var bara ett år gammal när hennes pappa Kurt Cobain tog livet av sig 1994.
Foto: PAUL HARRIS, PACIFICCOASTNEWS.CO / STELLA PICTURES PACIFIC COAST NEWS
Nu berättar dottern om den svåra kampen mot missbruk, 24 år efter pappans död.
Foto: X17ONLINE.COM / X17ONLINE.COM/IBL X17 INC
Courtney Love och dottern Frances Bean Cobain 2007.
Foto: MARK J. TERRILL / AP

Frances Bean Cobain var bara ett år gammal när hennes pappa Kurt Cobain tog livet av sig 1994.

Nu berättar dottern om den svåra kampen mot missbruk, 24 år efter pappans död.

"Hur vi behandlar våra kroppar korrelerar direkt till hur vi behandlar våra själar" skriver Cobain om beslutet att leva nyktert.

Grungelegendaren och frontmannen i Nirvana, Kurt Cobain, tog livet av sig i april 1994, 27 år gammal. Då var dottern Frances Bean Cobain inte mer än ett år gammal.

Nu har artistens dotter, som han fick tillsammans med Courtney Love, vuxit upp - men hon har inte haft ett enkelt liv. Precis som sina föräldrar har Frances Bean Cobain kämpat mot missbruksproblem - något hon nu har slagit sig fri i från.

I ett ärligt inlägg på Instagram berättar Frances Bean Cobain att hon firar två år som nykter, och avslöjar hur mycket det har påverkat hennes liv att sluta missbruka substanser. Nu hoppas hon kunna hjälpa andra.

"Jag fyller två år som nykter. Det är ett intressant och snabbt ändrat beslut att dela mina känslor om något så intimt i ett publikt forum. Det faktum att jag är nykter har inte riktigt varit allmän vetskap, ett medvetet beslut. Men jag tror att det är viktigare att lägga min rädsla för att bli dömd eller missförstådd åt sidan. Jag vill ha kapaciteten att inse att min resa kan vara informativ eller till och med hjälpsam för andra människor som går igenom något liknande eller något annat." skriver hon.


LÄS MER: Frances Bean Cobain skiljer sig – efter 21 månader


Frances Bean Cobain och Matthew Cook.
Foto: X17ONLINE.COM / X17ONLINE.COM/IBL X17 INC

Frances Bean Cobains svåra kamp efter missbruket

Artistdottern går vidare med att skriva om hur jobbigt det kan vara att välja en nykter livsstil, men att det samtidigt är hennes bästa beslut någonsin.

"Det är en kamp varje dag att vara närvarande i alla de här smärtsamma, bisarra, obekväma, tragiska, 'uppfuckade' sakerna som någonsin har hänt eller någonsin kommer hända. Självdestruktivitet och giftig konsumtion och smärta är mycket lättare att relatera till. Det går inte att förneka, både för mig själv och de runt mig, att bli närvarande är det bästa beslut jag någonsin har tagit. Hur vi behandlar våra kroppar korrelerar direkt till hur vi behandlar våra själar. Allt hänger ihop. Det måste det göra. Så i dag tänker jag fira min sprakande hälsa och den överväldigande glädje, tacksamhet, medvetenhet, medlidande, empati, styrka,  rädsla, förlust, visdom, fred och den myriad av andra känslor som jag känner konstant. De informerar mig om vem jag är, vad jag har för intentioner, vem jag vill vara, och de tvingar mig att bli medveten om mina begränsningar och brister. Jag ser mina misstag som mina egna eftersom jag tror att de bidrar i dialogen med mitt mer utbildade jag. Jag utvecklas hela tiden. Ögonblicket jag slutar utvecklas är ögonblicket jag gör mig själv, och de jag älskar, en otjänst. Det låter klyschigt, men livet blir bättre, om man vill att det ska bli det. Jag har aldrig hävdat att jag vet något som andra människor inte vet. Jag vet bara vad som fungerar för mig, och att fly från livet fungerar inte längre för mig." skriver hon.


LÄS MER: Kravet på Cobains dotter efter uppbrottet


https://www.instagram.com/p/BfJMmZ-DSUm/?hl=sv&taken-by=space_witch666

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.