Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Clintons otrohetsskandal blir till serie – produceras av Monica Lewinsky

Bill Clinton.
Monica Lewinsky
Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN
Bill Clinton.
Foto: PONTUS HÖÖK / PONTUS HÖÖK POHO

Bill Clintons omskriva otrohetsaffär blir fokuset i tredje säsongen av dramaserien ”American crime story”.

Medproducent till serien blir Monica Lewinsky efter att skaparen Ryan Murphy bett henne berätta sin historia.

– Du borde vara producenten och du borde tjäna de förbannade pengarna, berättar Ryan Murphy för Hollywood Reporter att han sagt till Lewinsky.

Det är dags för en tredje säsong av ”American crime story”. Efter OJ Simpson-rättegången och mordet på Gianni Versace står det nu klart att den tredje säsongen kommer att handla om Bill Clintons, 72, omskrivna otrohetsaffär med Monica Lewinsky, 46, som ledde till att presidenten ställdes inför riksrätt, detta uppger Hollywood Reporter

Redan 2017 köpte ”American crime story”-skaparen Ryan Murphy, 53, rättigheterna till Jeffery Toobins bästsäljande bok om skandalen med titeln ”A vast conspiracy: The real story of the sex scandal that nearly brought down a president”. Det är även denna som manuset kommer att baseras på.

”Ganska vidrigt om de gör det”

Trots att rättigheterna köptes för två år sedan så valde Ryan Murphy att lägga projektet på is efter att ha fått kalla fötter för att berätta Monica Lewinskys historia. Så i stället kontaktade han henne och frågade om hon ville vara med i produktionen.

– Jag sa till henne: ”ingen borde berätta din historia förutom du själv och det är ganska vidrigt om de gör det. Om du vill producera den med mig så skulle jag älska det, men du borde vara producenten och du borde tjäna de förbannade pengarna, sa Ryan Murphy till Hollywood Reporter förra året.

Nu har han fått med sig Monica Lewinsky, som kommer att vara medproducent av säsongen som kommer att gå under namnet ”Impeachment: American crime story”. Skådespelaren Beanie Feldstein, 26, kommer at spela Monica Lewinsky i filmen som enligt Hollywood reporter kommer att sändas i USA före presidentvalet 2020.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.