Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Clint Eastwoods, 91, ”hemliga” barnbarn

Clint Eastwood fick kontakt med sin okända dotter efter 30 års tid.
Foto: SPLASH NEWS / SPLASH NEWS
Lowell Thomas Murray är Clint Eastwoods mer okända barnbarn.
Foto: Instagram

Hollywoodgiganten Clint Eastwood har åtta barn – med sex olika kvinnor.

Men under 30 år tid visste Clint Eastwood inte ens om en av sina döttrar.

Nu är hans mer eller mindre okända barnbarn aktuell i realityserien ”Bachelorette”.

”Bachelorette Sverige” är på gång i TV4.

Men i USA har den 18:e säsongen av programmet precis inletts – och bland de manliga deltagarna, som alltså tävlar om att vinna en kvinnas hjärta, finns en person med ett intressant livsöde.

Nämligen Lowell Thomas Murray, 39, tillika en av programmets äldsta deltagare.

Eller närmare bestämt Hollywoodikonen Clint Eastwoods ”hemlige” barnbarn, som New York Post beskriver det.

Och här är historien bakom.

Clint Eastwoods okända dotter

Det har i många år ryktats om att Clint Eastwood, 91, utöver sina sju mer kända barn, även har en bortadopterad dotter. Det gör att skådespelaren har totalt åtta barn med sex olika kvinnor.

2018 skrev brittiska Daily Mail om att Clint Eastwood dejtade en kvinna i Seattle innan han blev känd. Kvinnan blev gravid utan hans vetskap och födde en dotter, Laurie Murray, som sedan adopterades bort, även det utan Clint Eastwoods vetskap.

Drygt 30 år senare försökte Laurie Murray, på vinst och förlust, söka upp sin biologiska pappa. 

– Allt det hände för runt 30 år sedan. Laurie hade varit väldigt nyfiken på vem som är hennes riktiga föräldrar är och anlitade någon som hjälpte henne. När de hittade alla papper hade hennes biologiska mamma skrivit ner Clint Eastwoods namn, säger en vän till familjen till Daily Mail.

– Och det verkade som att Clint Eastwood inte hade någon aning om att hon ens hade varit gravid, säger familjevännen vidare.

Det ”hemliga” barnbarnet

Clint Eastwood ska ha reagerat positivt när han blev uppsökt av sin okända dotter, skriver Daily Mail.

2004 syntes de till och med tillsammans på röda mattan. Far och dotter har även tillbringat stora högtider tillsammans och tycks ha god kontakt i dag.

Men trots det har Laurie Murrays släktskap med Clint Eastwood varit mer eller mindre en hemlighet i det offentliga, och i synnerhet i den lilla staden Lakewood i delstaten Washington där hon bor i dag. Laurie Murray ligger helt enkelt lågt om sin världskända pappa och har heller inte tagit efternamnet Eastwood.

– Laurie är en väldigt trevlig kvinna och väldigt privat, hon går definitivt inte runt och berättar det här för människor, säger en källa nära familjen till Daily Mail.

Laurie har två barn, som med andra ord är Clint Eastwoods barnbarn.

Och en av dem är alltså Lowell Thomas Murray – deltagare i årets ”Bachelorette” i USA.

– Allt jag kan säga är att Clint Eastwood har varit en bra pappa till min mamma, och alltid har varit bra mot mig och min familj varje gång vi träffar honom, har Lowell Thomas Murray tidigare berättat för Daily Mail.

Clint Eastwood var bland annat gäst på Lowell Thomas Murrays bröllop 2012. Paret skilde sig dock senare, därav hans medverkan i ”Bachelorette” där Lowell Thomas Murray hoppas hitta kärleken igen.

https://www.instagram.com/p/CLdnXBxAFC-/?utm_medium=copy_link

”Alla visste...”

I sociala medier beskriver sig Lowell Thomas Murray som ”skådespelare, poet, yogautövare och skribent” och han arbetar bland annat som fitnesscoach. Clint Eastwoods barnbarn har dessutom engagerat sig i välgörenhetsarbete för ett lokalt barnsjukhus och varit involverad i diverse bostadsprojekt. 

– Jag fattade aldrig om det var på riktigt men han verkar göra en del slags skådespelare och modellarbete. Han är en ganska underhållande, rolig kille. Jag är förvånad att han inte har försökt ta sig in i industrin i Hollywood, säger en barndomskompis till Daily Mail om barnbarnet.

Mamma Laurie Murray och sonen Lowell Thomas Murray.
Foto: Instagram

Enligt barndomskompisen visste åtminstone alla i skolan om att Lowell Thomas Murray var Clint Eastwoods barnbarn.

– Alla visste att Clint Eastwood var hans farfar och trodde att han var väldigt rik. Men sanningen var att han hade det väldigt väl ställt redan innan och det hade inget att göra med Clint Eastwood, säger kompisen till Daily Mail.

https://www.instagram.com/p/CL-mC8UAo7w/?utm_medium=copy_link?hidecaption=true

Ligger lågt om släktskapet

Lowell Thomas Murray lägger väldigt sällan upp bilder Clint Eastwood och andra familjemedlemmar på Instagram. För den som inte vet om historien är det därför svårt att veta att han ingår i Eastwood-klanen.

Men för ett par år sedan publicerade Lowell Thomas Murray en bild på sin mamma samt en annan Eastwood-släkting på väg till en Oscarsgala.

2018 publicerade han också en snutt ur Clint Eastwood-filmen ”I skottlinjen” från 1993 med bildtexten ”min favoritreplik i filmhistorien”.

http://www.instagram.com/p/Bqu8p1Jg8Cc/

Eastwood-barnens återförening

Och visst tycks Clint Eastwoods ”hemliga” barn och barnbarn vara inkluderade av skådespelarens andra, mer kända barn, trots att det dröjde så många år innan släktskapet blev känt.

Morgan Eastwood, Clint Eastwoods yngsta dotter, har tidigare publicerat en bild på en återförening mellan alla barn – och Laurie Murray var med.

”SÅ OVANLIGT att alla åtta Eastwood-syskon är i ett och samma rum!” skrev hon på Instagram ihop med en bild på alla syskon.

Även dottern Alison Eastwood skrev om återföreningen på Instagram.

”Jag är inte säker på om det någonsin har funnits en bild på alla åtta barn tillsammans men här är den”, skrev hon då.


Hollywoodstjärnan gick miste om 2,4 miljarder kronor

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.