Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Clara Klingenströms tuffa år: ”En personlig revansch”

Artistens tårar under Mello – berättar om tuffa året
Clara Klingenström tävlar med ”Behöver inte dig idag” i Andra chansen på lördag.
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES/MAGNUS LILJEGREN MAGNUS LILJEGREN
Efter deltävlingen bröt Clara Klingenström ihop i tårar på presskonferensen.
Foto: OLLE SPORRONG

På lördag tävlar Clara Klingenström i Melodifestivalens Andra chansen.

Artistens 2020 har kantats av ångest, droger och sorg över pappans bortgång. 

Nu berättar hon om det tuffa året. 

Clara Klingenström tävlade med låten ”Behöver inte dig idag” i Melodifestivalens fjärde deltävling. Där gick hon vidare till Andra chansen, och på presskonferensen som följde kunde artisten inte hålla tårarna tillbaka.

– Jag var väldigt, väldigt glad. Men jag var också lite ledsen för jag tänkte på det som har varit och hur sjukt det är att man kan känna en sådan otrolig sorg och att det kunde gå över, säger Clara Klingenström

Året som ledde upp till Melodifestivalen 2021 var långt ifrån en dans på rosor för den gotländska sångerskan. Sommaren 2020 förlorade hon sin pappa, berättar hon.

– Det är så nytt att jag har svårt att prata om det. Pappa ville alltid jobba med musik, han älskade musik verkligen. Så att jag kan få göra det här just nu är jättehäftigt.

Självmedicinerade ångest med droger

Låten ”Behöver inte dig idag” handlar om att bryta sig loss från en relation, och är inspirerad av Clara Klingenströms egna erfarenheter. En tid innan pappans bortgång hjälpte hennes familj henne att lämna ett destruktivt förhållande som hon hade svårt att ta sig ur på egen hand.

I samband med uppbrottet gjorde Clara Klingenström även ett annat avgörande livsval genom att sluta använda droger. Hon berättar att hon har haft väldigt mycket ångest, och att fester, alkohol och droger blev ett sätt för henne att självmedicinera. 

– När man har sådan ångest att man inte vet vart man ska ta vägen så är det som att man försöker simma till ytan. När det här då fanns tillgängligt för mig så blev det som att: ”okej, fan vad skönt”, jag började slappna av i mitt huvud.

Oron inför Melodifestivalen 

Idag är Clara Klingenström drogfri och har lärt sig att hantera ångesten bättre, även om den fortfarande påverkar hennes liv på många sätt. Inför sin medverkan i Melodifestivalen var hon orolig över att ångesten skulle bli ett problem, men lyckligtvis har det gått bra hittills.

– Jag har haft jättebra stöd, både från min familj, mitt skivbolag och Bobby och David som har varit med och skrivit låten. Jag har haft orostankar, men jag har fått tips från min syster att tänka: ”Framtiden finns inte, så var i nuet!”

I lördagens Andra chansen tävlar Clara Klingenström i en duell mot Eva Rydberg & Ewa Roos, något hon ser mycket fram emot. Till skillnad från deltävlingen är hon inte lika nervös, utan mest glad och peppad, berättar hon.

– Det är så jävla kul att få göra det här. Det är en personlig revansch och det är så kul att det går bra för låten! 

Finalisten Clara Klingenström har svårt att beskriva känslorna efter att vinna.
Clara ska final-ladda med en badbomb.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.