Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Clara Henry avslöjar:
"Jag är pansexuell"

Clara Henry leder Melodifestivalen 2017
Foto: Jari Kantola / STELLA PICTURES
Clara Henry
Foto: /Ibl / /IBL EERO HANNUKAINEN

Clara Henry är pansexuell.

Det berättar programledaren för Melodifestivalen i Framgångspodden.

– Det betyder att man tänder på människor, säger hon i podden.

I det senaste avsnittet av podcasten "Framgångspodden" gästas Alexander Pärleros av Clara Henry, som nästa år ska vara programledare för Melodifestivalen. I podden berättar Clara Henry bland annat om sin syn på sex och relationer som varar livet ut.

– Det är svårt. Big ups till de som klarar det. Mina morföräldrar ser typ fortfarande ut att vara kära i varandra och de är 80 bast. Man bara Jesus Christ! Men jag har alltid tänkt att jag aldrig kommer palla det. Jag gillar tanken på att vara med den personen som jag gillar och när jag inte gillar den personen mer så kan jag vara med någon annan jag gillar. Och jag är livrädd för graviditeter så jag kommer nog aldrig bli gravid, säger Clara Henry i "Framgångspodden" och fortsätter:

– Om jag träffar en tjej som jag gillar tillräckligt mycket så kan hon få föda ett barn om hon har vagina. Men jag kommer aldrig göra det. Tror jag nu i alla fall.


LÄS MER: Clara Henry blev drogad på krogen


Clara Henry berättar också att hon är attraherad av båda könen.

– Jag tänder på tjejer också och om jag någon gång blir ihop med en tjej och känner att jag vill ha barn med dig, och den tjejen är villig att bära ett barn. Då är problemet löst. Eller så får man adoptera ett barn. Jag vill jättegärna ha vuxna barn, just nu finns det inget som lockar med att ha ett barnbarn. Men att vara äldre och inte ha barn den tanken skrämmer mig lite. Jag vill ha barn i min egen ålder.

Clara Henry: Jag är pansexuell

Clara Henry vill dock inte kalla sig själv för bisexuell.

– Jag är pansexuell. Det beror på hur man ser det. Jag har inte riktigt kommit underfund med vad jag är. Men pansexuell betyder att man tänder på människor, vad det än är för kön, ickekön, alla kön. Jag har inte riktigt fattat skillnaden än. Bi betyder ju två och på ett sätt är det tjej och kille men då glömmer man bort transpersoner. Jag brukar säga att jag är bisexuell bara för att det är enklast, säger hon och fortsätter:

– Det har alltid funnits tjejer som jag har känt saker för. Och så har jag själv tänkt att jag verkligen tycker om henne som kompis. Och så har det blivit en slags kompiskänsla men som är så stark. "Shit vad jag tycker om dig... som kompis". Men jag har aldrig ifrågasatt det. Men det var någon gång i högstadiet som jag såg en tjej i min parallellklass som jag tyckte var så himla söt.


LÄS MER: Paulina "Paow" Danielsson kommer ut: "Jag är pansexuell"


I september förra året berättade även bloggaren Paulina "Paow" Danielsson att hon är pansexuell.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.