Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Clara Henry avslöjar dolda fusken i TV4:s ”Robinson”

I podden ”Tv-fabriken” berättar programledaren om de produktionens psykologiska spel bakom kamerorna.
Clara Henry tog sig långt i Robinson – ända till final där hon slutade på andra plats.
Foto: TV4
Clara henry har bland annat varit programledare för ”Melodifestivalen”
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

I förra säsongen av ”Robinson” tog sig Clara Henry hela vägen till final. 

I podden ”Tv-fabriken” berättar programledaren om de produktionens psykologiska spel bakom kamerorna och vad som inte stämmer med hur det ser ut på tv. 

– Vi fick inte ens veta vad klockan var, säger hon.

Clara Henry, 26, bytte under hösten 2019 grådask mot en paradisö utanför Fiji när hon spelade in äventyrsprogrammet ”Robinson”. En barndomsdröm som gick uppfyllelse, berättar hon i podden ”Tv-fabriken”.

– Jag har alltid velat vara med i Robinson, säger hon. 

Att det är jobbigt att spela in Robinson förstår många. Men i podden berättar Clara Henry detaljer om utmaningen - som att de tävlande inte ens veta vilken dag det är. Produktionen ser till att deltagarna blir helt bortkopplade från verkligheten. 

– De får inte prata om mat, de får inte ens säga vad klockan är. Ibland kunde man smyga upp bakom kamerapersonen för att se vilken dag och tid det stod på skärmen. 

– De var väldigt schysta, även om man inte får prata så mycket med varandra. 

Måste ha ögonbindel 

På frågan om vilka typer av tv-fusk som pågår bakom kamerorna svarar programledaren och den före detta Youtubern att de är många, men vill inte avslöja alla.

– Det ser ut som att vi går till alla tävlingar, men vi åker båt överallt, säger hon och berättar att deltagarna är tvungna att ha ögonbindel på sig under båtturerna. 

– Jag tror det är en del av konceptet. Vi ska vara totalt bortkopplade, vi ska inte se annan civilisation. Vi ska inte se vart vi rör oss, vi ska inte veta om vi är på en annan ö eller åker runt samma. De berättar inte vad som händer i Sverige. Det är en del av det psykologiska, tror jag. 

Inte mycket ”vildmark” som tittarna tror 

Hon berättar också att ”Robinson”-ön inte är så mycket ”vildmark” som tittarna kanske tror.

– Man tror att man ska leva i vildmarken. Men det är så exploaterat, det är verkligen en tv-fabrik de där öarna. Det växer inget naturligt där. De planterar ut mat som man får hitta i djungeln. 

Vlad Reiser betygsatte unga flickor – tar bort video efter kritik

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.