Claes och Lennie tillsammans igen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Lennie Norman och Claes Malmberg gör ståupp-show tillsammans igen.
Foto: BJÖRN

GÖTEBORG. Claes Malmberg tar timeout från tv och teater och sticker på turné.

Han återförenas med Lennie Norman i ståupp-showen "Absolute fett 04"

Komikerparet Claes Malmberg och Lennie Norman följer upp sin show "Kramgoa killar -97" med en ny ståupp-show. Claes Malmberg har spelat "När kriget kom till Partille" på Göteborgs stadsteater hela hösten och vintern, och han ser fram emot att åka på ståupp-turné. - I stand-up är man oändligt mycket friare, säger han. Det är ett friare uttryck och direktare tilltal. Mycket bygger på stundens ingivelse och materialet förändras mycket från gång till gång. Och han ser fram emot att göra turnén med Lennie Norman. - Vi är rätt olika, men har liknande humor. Vi skrattar åt samma saker och är ungefär lika arga båda två, fast vi uttrycker det på olika sätt.  I februari sticker de ut på småklubbar och krogar för att jobba fram material till turnén.

Testturné - Vi ska göra sex sju spelningar under enkla förutsättningar, säger Claes Malmberg. Bara vi två i en liten lokal, som en test av materialet. Sedan får vi gå hem och skriva om det som inte fungerar. Sju föreställningar är hittills bokade under turnén. - Men går det bra blir det fler. Jag kan tänka mig att det blir ett femtontal föreställningar i vår. Sen tar vi upp det i höst igen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.