Claes Malmbergs kritik mot Nour El Refai: ”Artistöverklass”

Nour El Refai fick en oväntad överraskning hemma hos Henrik Schyffert.
Claes Malmberg kritiserar Nour El Refai och Henrik Schyffert.
Foto: TOMMY HOLL / IBL
Nour El Refai.
Foto: Karin Törnblom/TT / KARIN TÖRNBLOM
Nour El Refai och partnern Henrik Schyffert.
Foto: STELLA PICTURES
Foto: KEVIN CHANG / DN TT NYHETSBYRÅN

Nour El Refai blottade sig som 18-åring för en äldre man, i samband med programmet ”Raj raj” – något som gjorde att hon dömdes för sexuellt ofredande i hovrätten.

Efter att El Refai och partnern Henrik Schyffert tagit upp händelsen nyligen i sin podcast reagerar nu skådespelaren Claes Malmberg, vars vän var mannen som utsattes för blottningen.

– Både Nour och Henrik är någon slags artistöverklass som har hur mycket megafoner och kan baktala folk hur mycket de vill, säger Claes Malmberg i sin podcast ”Mot bättre vetande”.

I ett av de senaste avsnitten av ”Nours poddelipodd. Och Henrik” pratar Nour El Refai, 32, om när hon som 18-åring blottade sig för män under inspelningen av ett inslag till programmet ”Raj raj”. Ett av blottningstillfällena ledde dock till att El Refai dömdes för sexuellt ofredande i hovrätten – något hon fortfarande inte kan förstå.

– Jag går inte med på att han har upplevt att det är en hotfull situation, ”tänk om det var tvärtom säger han hela tiden”. Ja, men nu är det inte tvärtom, det är en jävligt stor skillnad på om det skulle vara du som kom och visade dig, säger Nour El Refai i podcasten.

Claes Malmberg kritiserar Nour El Refai

Skådespelaren Claes Malmberg känner mannen som utsattes, och reagerar nu på att Nour El Refai och Henrik Schyffert tar upp händelsen i sin populära podcast efter 15 år – och tycker att de svartmålar hans vän. El Refai säger nämligen att det var offret som överklagade domen, och tog det hela vägen till Högsta domstolen, något Malmberg menar inte alls stämmer.

– Det kan man tycka är lite underligt att man sitter och tar heder och ära av en människa i en podd, och helt enkelt far med lögner, säger Malmberg i podcasten ”Mot bättre vetande”.

”Ränderna går aldrig ur”

Skådespelaren fortsätter trycka på att Nour El Refai, som dömd förövare, borde låta händelsen vila. Han tycker att hon och Schyffert inte ska riva upp gamla sår inför sina hundratusentals lyssnare och följare, medan mannen de pratar om inte har någon offentlig plattform.

– Både Nour och Henrik är någon slags artistöverklass som har hur mycket megafoner och kan baktala folk hur mycket de vill. Det är inte förvånande att Henrik Schyffert sparkar nedåt, det har han gjort i alla tider, men jag trodde att han hade slutat med den typen av gymnasiemobbarfasoner, men uppenbarligen är det så att ränderna aldrig går ur, säger Claes Malmberg.

Expressen har sökt Nour El Refai och Henrik Schyffert.

Komikern konstaterar att han tycker det är viktigt att vara förberedd, speciellt ”i coronatider”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.