Claes Malmbergs glädje – återförenas med kärleken

Malmberg efter kritiken: ”Aldrig blivit så ledsen”
Claes Malmberg är aktuell med årets julkalender där han tillsammans med Filip Berg spelar polis.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Claes Malmberg tillsammans med flickvännen Janiana Mafra Panchero Silva 2018.
Foto: TV4

Claes Malmberg och flickvännen Janiana Mafra Panchero Silva har inte setts sedan pandemin startade, vårvintern 2020.

Nu ska de äntligen ses.

– De försök vi har gjort har hindrats av omständigheter man inte styr över så vi får väl hoppas på tredje gången gillt, så får vi se, säger Claes Malmberg.

Claes Malmberg, 60, träffade den 20 år yngre brasilianska flickvännen Janiana Mafra Panchero Silva för drygt sex år sedan, och sedan dess har paret fått kämpa med distansförhållandet.

Shower, roller och annat jobbrelaterat var fram till 2020 de främsta problemen för livspusslet. Sedan kom coronaviruset – och allt ställdes på ända.

Claes Malmberg är aktuell med sin roll som polisen Paul i årets julkalender. Lagom till premiären 1 december finns han dock inte på plats i Sverige för att möta reaktionerna och eventuella debatter som kan uppstå.

– Jag är i Portugal då så jag slipper det. Jag ska träffa min tjej där, säger han och fortsätter:

– Det är enda landet i Europa där hon får komma in, fastän att vi är vaccinerade. Jag vet inte varför det är så konstiga regler, men vi tar den turen. Det blir bra.

Det blir första gången på närmare två år som paret träffas.

– Vi hindrades vid några tillfällen av olika skäl. De försök vi har gjort har hindrats av omständigheter man inte styr över så vi får väl hoppas på tredje gången gillt, så får vi se.

– Vi drabbas ju på samma sätt som alla andra, det är bara att tugga i sig. Vissa saker kan man inte göra något åt, utan man får vänta ut dem. Det finns de som har drabbats oändligt mycket värre än vad vi har gjort av den här pandemin. Jag tror det är viktigt att man som människa sätter in sig i ett sammanhang ibland, så slipper man de djupaste depressionerna. Vi lever, vi har det bra, vi har mat på bordet, sedan är det jättetråkigt att vi inte kunnat träffas, men jag menar, mänskligheten har gått igenom oändligt mycket lidande, säger Claes Malmberg.

Har ni några planer på att flytta ihop?

– Mja, det kanske vi har. Men man får ta en sak i taget, nu har vi den situation vi har.

– Hon bor i ett land där det är varmt och skönt på vintern och jag tror inte att hon är så jävla glad över den här årstiden i Sverige. Sedan vore det skönt om man kunde hitta ett sätt så man kan åka lite mer fritt, men jag tror att hon föredrar Brasilien, åtminstone på vintern.

Efter vistelsen i Portugal med kärleken åker han tillbaka till Sverige för att fira jul hemma på Västkusten.

– När alla har slutat vara arga kommer jag, säger han.

Mariette gifte sig i hemlighet

Mariette har gift sig i hemlighet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.