Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Claes Malmbergs ord om Ingvar Oldsberg – efter avskedet

Claes Malmberg.
Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Ingvar Oldsberg.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Ingvar Oldsberg, 72, sparkades från "Bingolotto".

Nu uttalar sig vännen Claes Malmberg om avskedandet av den populära programledaren.

– Om det visar sig att Ingvar Oldsberg har betett sig som ett svin ska han givetvis ha sparken, säger han till Aftonbladet.

Det var i samband med en internutredning som produktionsbolaget Warner Bros gjort på uppdrag av TV4 som Ingvar Oldsberg fick sparken från "Bingolotto" för snart två veckor sedan.

Sedan dess har flera tidigare medarbetare till Ingvar Oldsberg anonymt berättat om programledarens olämpliga ledarstil. Samtidigt har vänner som Leif "Loket" Olsson, Fredrik Belfrage, Tommy Engstrand och Björn Hellberg  gått ut till Ingvar Oldsbergs försvar.


LÄS MER: Björn Hellbergs första ord om Ingvar Oldsberg


Nu uttalar sig även vännen Claes Malmberg om händelsen. För Aftonbladet förklarar han varför han har svårt att ha en åsikt om det inträffade.

– Svårigheten med det här är att jag inte kan ha en åsikt eftersom jag inte vet vad som har hänt. Men om det visar sig att Ingvar Oldsberg har betett sig som ett svin ska han givetvis ha sparken. Det finns väl ingenting att diskutera när det gäller det, säger han till tidningen.

Claes Malmberg om Ingvar Oldsberg

Claes Malmberg har vid ett flertal tillfällen varit gäst i "Bingolotto". Han säger sig dock inte ha några negativa upplevelser av arbetsmiljön i produktionen.

– Mig har han aldrig varit elak mot, men det är klart att det är skillnad, jag jobbar ju inte med honom. Men om man på TV4 har ansett att det var så pass allvarligt får man väl utgår från att det var det då.


LÄS MER: Uppgifter: Ingvar Oldsberg lämnade inte SVT frivilligt


Det var i kölvattnet av #MeToo-kampanjen som Ingvar Oldsberg fick sparken från Bingolotto. För Aftonbladet förklarar Claes Malmberg att han förändrat sitt beteende efter #MeToo.

Men MeToo-rörelsen har fått Claes Malmberg att tänka efter och förändra sitt beteende.

– Jag är inte lika aktiv längre på min arbetsplats, jag har inte lika mycket åsikter och säger inte lika mycket utan jag ägnar mig åt det jag ska göra. Jag backar undan mer än tidigare, säger han till Aftonbladet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.