Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Claes Malmberg öppnar upp om drogmissbruket

Claes Malmberg.
Foto: OLLE SPORRONG
Claes Malmberg.
Foto: /IBL / /IBL
Nemo Hedén.

Det har gått över 20 år sedan Claes Malmberg för sista gången tog kokain.

Bakom sig hade han då flera år av tungt missbruk.

I podcasten ”Nemo möter en vän” berättar han om den mörka tiden som kokainmissbrukare.

– När jag tänker tillbaka på det så var det en otroligt destruktiv period i mitt liv, säger han i podcasten.

I över sex års tid tog skådespelaren och komikern Claes Malmberg kokain.

I podcasten ”Nemo möter en vän”, som görs av Nemo Hedén, berättar han om tiden som drogmissbrukare, hur illa det egentligen var, och vad han tänker på när han hör ordet ”kokain” i dag.

– Olust, i allra högsta grad, men med det sagt: allting rymmer sin motsats, det är kokain för mig i ett nötskal. Hade det varit olust med omedelbar verkan hade man slutat samma dag som man började, säger Clas Malmberg.

– Problemet med en drog som kokain är ju det att, det kan låta hemskt, men: Så lycklig som jag var den dagen jag tog kokain första gången, så levande som jag kände mig, så uppfylld av allting. Det förändrade mitt liv. Hade jag kunnat förändra mitt liv utan droger till den punkten som jag fick när jag första gången jag tog kokain så hade det varit fantastiskt.

Claes Malmberg: ”Otroligt destruktiv period i mitt liv”

Claes Malmberg berättar att han fick hjälp, och låg inlag på behandlingshem 1990, men att han slutade först sex, sju år senare.

– Det som från början var en social partydrog, till slut kom jag ihåg att stod hemma bakom gardinerna och höll allt för mig själv.

– Mörkret är så mycket större, och självföraktet, säger Claes Malmberg om sitt tidigare kokainberoende.

Han berättar att han brukade ta pulsen på sig själv för att veta när han kunde ta mer, och när pulsen gick upp så blev han livrädd.

– När jag tänker tillbaka på det så var det en otroligt destruktiv period i mitt liv.

Anton Ewalds ord om jobbiga året med droger:

Anton Ewalds ord om jobbiga året med droger

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.