Claes Malmberg om skilsmässan

Efter skilsmässan har Claes Malmberg gått vidare med livet - och har flera barnbarn.
Foto: Anders Ylander / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Men skådespelaren är inte så närvarande som han skulle vilja vara.
Foto: Anders Ylander / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN

Efter skilsmässan har Claes Malmberg gått vidare med livet - och har flera barnbarn.

Men skådespelaren är inte så närvarande som han skulle vilja vara.

– Jag är inte världens bästa farfar på så sätt. Fortfarande så jobbar jag ju för mycket, säger Claes Malmberg.

Claes Malmberg har gjort succé i teatern "Charley's tant", som sänds på SVT1 20.00 på onsdagen, mot svenska skådespelarlegendaren Jan Malmsjö.

En dröm som har gått i uppfyllelse för Malmberg.

– Det var ett fantastiskt privilegium att jobba med Jan Malmsjö. Ungefär som att spela fotboll med Zlatan skulle jag tro. Det är en fantastisk människa att jobba med.

Claes Malmberg skilde sig för tredje gången i december 2015, från sin fru Fatima Rainey Malmberg, men nu har han lagt skilsmässan bakom sig och mår bra.

– Det funkar helt okej. Jag har ju gjort det här förr, att skilja mig kan jag nästan bättre än skådespeleri, säger Claes Malmberg.

Skådespelaren säger att han ändå ser sina skilsmässor som något positivt - då de har resulterat i hans fem barn.

– Hade jag inte skiljt mig så många gånger hade jag aldrig fått mina barn, och det är ju en lyckoresa, säger Claes Malmberg.


LÄS MER: Kronérs syrliga hån mot Claes Malmberg


Claes Malmberg om barnbarnen


LÄS MER: Claes Malmberg om tiden efter skilsmässan


Numera är Malmberg inte bara pappa till fem barn, han är också farfar till tre barnbarn. Men han är inte så närvarande som han skulle vilja vara.

– Jag är inte världens bästa farfar på så sätt. Fortfarande så jobbar jag ju för mycket, säger skådespelaren.

Claes Malmberg tycker om att jobba, och vill inte förbanna sin långa karriär för att den hållit honom ifrån privatlivet.

– Det är välsignat att ha så mycket att göra, jag har aldrig varit arbetslös, men det går ju ut över många andra saker. Det finns bara 24 timmar på dygnet, säger Claes Malmberg.

Nu tar skådespelaren ett steg tillbaka, och planerar sin första lediga sommar på 12 år. I stället för att arbeta med sommarteater, tänker han åka utomlands.

– Jag har jobbat sommarteater i 12 år, så det här blir min första lediga sommar, säger han.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.