Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prime Video förnyar ”Citadel” – klart med säsong 2

”Citadel” med Richard Madden och Priyanka Chopra Jonas får en andra säsong på Prime Video.
Foto: Jonathan Prime / Prime Video

”Citadel” fortsätter. 

Amazon Studios bekräftar nu att serien med Richard Madden och Priyanka Chopra Jonas får en andra säsong på Prime Video. 

– ”Citadel” är ett globalt fenomen, säger Jennifer Salke, chef för Amazon och MGM Studios i en kommentar. 

Premiär 28 april. 

Säsongsfinal 26 maj. 

Nu bekräftar Amazon Studios att ”Citadel” – serien som beskrivits som en av de dyraste i tv-historien – får en andra säsong. 

I ett pressmeddelande går att läsa att ”Citadel” är ”den originalserie på Prime Video som haft näst mest tittare utanför USA” och att den är ”den fjärde mest sedda serien världen över”. 

Joe Russo kommer regissera alla avsnitt i säsong 2, samtidigt som David Weil fortsätter axla rollen som showrunner. 

– Vårt mål var alltid att skapa en franchise som kunde få Prime Videos internationella publik att växa. Den här serien har gjort just det, säger Jennifer Salke, chef för Amazon och MGM Studios, bland annat i en kommentar och fortsätter: 

– ”Citadels” succé världen över är ett bevis på Joe och Anthony Russos enastående vision, precis som hur talangfulla Richard Madden, Priyanka Chopra Jonas, Lesley Manville och Stanley Tucci är och hur hårt seriens kreativa team och ensemble har jobbat.  

Det handlar ”Citadel” på Prime Video om

Richard Madden och Priyanka Chopra Jonas spelar huvudrollerna i ”Citadel” som rollfiguerna Mason Kane respektive Nadia Sinh. 

Duon var agenter för den oberoende spionbyrån Citadel. Efter att Manticore – jodå, det är mäktigt syndikat som manipulerar händelser från skuggorna som får världsomvälvande konsekvenser – krossat Citadel fick Mason Kane och Nadia Sinh sina minnen raderade. 

Duon har därför nya identiteter och liv – en bubbla som spricker när Stanley Tuccis rollfigur Bernard Orlick söker upp Mason Kane i början av första säsongen. 

Richard Madden.
Foto: Prime Video / Amazon
Priyanka Chopra Jonas.
Foto: Prime Video

”Citadel” produceras av bröderna Russos bolag AGBO. Utöver huvudseriens andra säsong planeras ett antal lokalt förankrade spinoff-serier. En italiensk ska vara färdiginspelad, samtidigt som arbetet med en indisk spinoff pågår. I de två serierna gör Matilda De Angelis, Varun Dhawan och Samantha Ruth Prabhu huvudrollerna. 

Ännu finns inget premiärdatum för ”Citadel” säsong 2. 

Alexandra Rapaports tankar om ”Morden i Sandhamn”: 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.