Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Cissi Forss stoppas av SVT – mitt under julkalendern

Cissi Forss reklam stoppas nu av SVT. Foto: EMIL NORDIN
Cissi Forss i årets julkalander ”Storm på lugna gatan” Foto: © SVT 2018 Photo: Johan Paulin / © SVT 2018 Photo: Johan Paulin
SVT stoppar reklamen då den bryter mot Cissi Forss kontrakt. Foto: ALEX LJUNGDAHL

Skådespelaren Cissi Forss har en av huvudrollerna i årets julkalender "Storm på Lugna gatan".

Trots det har hon samtidigt synts i reklam för shoppingappen Tise – något som nu stoppas av SVT, skriver Breakit.

– Vi har inte haft kännedom om detta och för nu en dialog med Cecilia om hanteringen av kampanjen, säger Lisa Andrae, projektledare för julkalendern på SVT till sajten.

Skådespelaren Cissi Forss, 33, blev rikskänd för sin roll som Cindy i Ica-reklamerna. Efter att ha lämnat reklam-följetongen tog det ett tag innan hon kunde börja jobba på SVT, då hon fortfarande förknippades med rollen.

Men nu spelar Forss en av huvudrollerna i årets julkalender, "Storm på Lugna gatan". Ett skådespelaruppdrag som sammanfaller med att Cecilia Forss är ansiktet utåt för norska shoppingappen Tise, när den lanseras i Sverige – något sajten Breakit var först att rapportera om.

Forss reklamuppdrag hade inte SVT blivit informerade om.

– Vi har inte haft kännedom om detta och för nu en dialog med Cecilia om hanteringen av kampanjen, säger Lisa Andrae, projektledare för julkalendern på SVT, till Breakit.

 

Cissi Forss får inte förknippas med kommersiella företag förrän efter julafton. Foto: IZABELLE NORDFJELL

SVT stoppar reklamen

Tise är en shoppingapp med samma upplägg som Instagram, och marknadsförs av profilen Jenny Skavlan i grannlandet. Det är alltså den rollen som Cecilia Forss har tagit över i Sverige, och skådespelarens ansikte syntes i all reklam som gjorts för appen.

På fredagen blev det klart att SVT stoppar reklamen fram till efter jul – då den bryter mot Forss kontrakt.

Men att Cecilia Forss inte får förknippas med kommersiella företag förrän efter julafton, det hade hon inte berättat för Tise.

"Detta är något Cissi missat att kommunicera till oss på Tise", skriver Veronika Kylbergh, Sverigechef på Tise, i ett mejl till Breakit.