Cissi Elwin Frenkel och maken skiljer sig

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Paret skiljer sig efter sju års äktenskap.
Foto: Olle Sporrong
Cissi Elwin Frenkel blev känd genom sin programledarroll i ungdomsprogrammet "Bullen" på SVT under 80-talet.
Foto: Jan Düsing

Cissi Elwin Frenkel och maken Henrik Frenkel skiljer sig efter sju års äktenskap.

En skilsmässoansökan lämnades under måndagen in gemensamt till Stockholms tingsrätt.

Journalisten Cissi Elwin Frenkel, 49, och hennes make Henrik Frenkel, 65, gifte sig 2008.

Men nu är förhållandet slut, efter sju års äktenskap. Paret lämnade under måndagen in en gemensam skilsmässoansökan till tingsrätten.

Cissi Elwin Frenkel blev känd genom sin programledarroll i ungdomsprogrammet "Bullen" på SVT under 80-talet tillsammans med Martin Timell.LÄS MER: Cissi Elwin Frenkel lämnade sitt jobb i tårar.Efter tiden med SVT var hon även chef för Svenska Filminstitutet i fyra år, men tvingades sluta vintern 2010 på grund av utbrändhet.

– Det var en slags utarbetning. Det finns alltid flera olika orsaker som sammanfaller, men det är klart att jag har jobbat jäkligt hårt, sade Cissi Elwin Frenkel då.

Efter ett halvårs sjukskrivning mådde hon däremot bättre, med hjälp av vila, terapi och antidepressiv medicin.LÄS MER: Cissi Elwin Frenkel: "Har blivit allergisk mot stress".Då blev hon i stället chefredaktör och vd för facktidningen Chef, som hennes man Henrik Frenkel en gång ägde, men senare sålde till Ledarna.

– Jag blir rädd än i dag när jag tänker på hur det var att befinna sig i det där avgrundsdjupa tunga. Jag kan känna sorg över att jag är bräckligare nu än förut. Jag kommer nog aldrig att känna mig så där gränslöst stark igen, det är som att jag har blivit allergisk mot stress, sade hon då.

Cissi Elwin Frenkel har tidigare varit sambo med regissören Tomas Alfredson. De har två gemensamma barn.

Expressen har sökt Cissi Elwin Frenkel och Henrik Frenkel. Henrik Frenkel låter hälsa att han inte har någon kommentar.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.