Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Christopher, 14, nekades från TV4 – kanalen ber om ursäkt

Christopher Pålsson, 14, från Skurup nekades att vara med i "Talang" på TV4. Foto: PRIVAT
Juryn för "Talang" 2018: David Batra, LaGaylia Frazier, Bianca Ingrosso och Alexander Bard. Foto: TV4

Han var antagen till audition för populära TV4-programmet "Talang".

Men i sista stund nekades Christopher Pålsson, 14, medverkan – med motiveringen att tv-kanalen redan sagt ja till en person med samma funktionsnedsättning som han.

– Jag blev jätteförbannad och Christopher blev så jäkla ledsen, han var otröstlig, säger pappa Patrik Pålsson.

Musik har varit ett stort intresse för 14-åriga Christopher Pålsson i Skurup under många år. Han lever med funktionshindret septo optisk dysplasi och är även autistisk och svårt synskadad, men det har aldrig hindrat honom från att ställa upp i lokala talangtävlingar. När det populära TV4-programmet "Talang" i somras sökte deltagare skickade han därför in ett bidrag och hoppades komma med i tv.

– Christopher brinner för musik så det är musik 24 7 hela tiden, det är det bästa han vet, säger Patrik Pålsson.

Tv-kanalen blev omedelbart intresserad när de hörde hans bidrag.

 

LÄS MER: Sprickan i "Talang" – efter Bards uttalande 

 

– De blev eld och lågor och sa "detta kommer bli så himla bra och han är så duktig", säger Patrik Pålsson.

När de fick besked att Christopher var antagen för en audition i Stockholm till programmet bokade hela släkten tågbiljetter och hotell till huvudstaden.

– Christopher blev sjukt glad när han kom med. Han tjoade och stimmade och var jättetaggad, säger Patrik Pålsson.

Bianca Ingrosso, programledaren Kristina "Keyyo" Petrushina, LaGaylia Frazier och Alexander Bard, Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB

Beskedet ett dråpslag

Men fyra dagar innan avresa ringde TV4 och meddelade att Christopher inte längre var aktuell för tv-programmet. Anledningen som familjen Pålsson fick presenterad för sig var att tv-programmet inte kunde ha med två personer med samma funktionsnedsättning.

– De sa att det är en person med exakt samma handikapp som Christopher som ska framföra samma typ av bidrag och att den personen gjorde det i går och det blev jättesuccé och vi kan inte ha två likadana personer med, säger Patrik Pålsson.

 

LÄS MER: Emina, 7, charmar alla med sin fantastiska dans 

 

Beskedet kom som ett dråpslag för hela familjen.

– Jag blev jätteledsen, jag hade verkligen sett fram mot det, säger Christopher Pålsson.

I samband med att senaste säsongen av "Talang" hade premiär på fredagskvällen valde Christophers mamma Jenny Pålsson att publicera ett offentligt inlägg på Facebook där hon berättade om TV4:s agerande mot dem.

Tittarnas kritik

Tusentals personer har sedan dess reagerat på inlägget, delat det vidare och riktat kritik mot TV4 på tv-kanalens Facebooksida.

"Detta är skandal TV4!!! Såhär kan ni inte bete er." skriver en person.

"Att ni inte skäms!!" skriver en annan.

"Fy sjutton för er tv4. Man sviker inte ett barn som ni gjort. Och vadå inte kan ha 2 av samma sort? Hur fan kan ni uttrycka er så. Men flera av normala människor går bra, då kan man ha många av samma sort minsann. Nä, nu gjorde ni verkligen bort er." skriver ytterligare en annan person.

TV4 backar nu och ber om ursäkt, samtidigt som de förklarar sitt agerande mot Christopher med att produktionen hade tekniska problem vid inspelningstillfället och därför drabbades av förseningar som innebar att flera tilltänkta medverkande var tvungna att bokas av.

"Vi ser mycket allvarligt på detta och det är oerhört olyckligt att någon inom produktionen formulerat sig på det här sättet. Vi är övertygade om att ingen gjort det av illvilja eller med avsikt att såra någon men oavsett är det inte acceptabelt och vi ber verkligen om ursäkt för det och det har vi även pratat med Christophers föräldrar om när det kom till vår kännedom." skriver Lotta Andersson, exekutiv producent för "Talang", i ett mejl till Expressen.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!