Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Christine Meltzer om kampen mot cancern

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Christine Meltzer väljer nu att berätta för Barncancerfondens tidning Barn & Cancer om sin kamp mot bröstcancern. "Jag hoppas att jag kan hjälpa barn att känna hopp", säger tv-profilen.
Foto: Magnus Jönsson

Christine Meltzer, 38, har i hemlighet kämpat mot bröstcancer.

Nu väljer den hyllade tv-profilen att berätta om sjudomen i Barncancerfondens tidning Barn & Cancer:

- Jag hoppas att jag kan hjälpa barn att känna hopp, och kanske blir jag mer trovärdig när jag vet hur det känns att få cellgifter, att strålas och ha dödsångest.

För mindre än ett år sedan upptäckte Christine Meltzer en ärtstor knöl i vänster bröst. Läkarna kunde konstatera att det handlade om bröstcancer.

Christine Meltzer hade drabbats av tre tumörer - men cancern hade lyckligtvis inte spridit sig. För den hyllade tv-profilen följde operation och 15 veckors cytostatikabehandling.

I det nya numret av Barncancerfondens tidning Barn & Cancer väljer nu Christine Meltzer att berätta om sin kamp mot cancern.

- Det var hemskt, men jag kände på mig att det var dåliga nyheter som väntade. Det var bröstcancer och när jag och Niclas kom ut i bilen bröt vi ihop. Jag minns att jag bara skrek, säger Christine Meltzer i Barncancerfondens tidning Barn & Cancer om när hon fick beskedet.

"Ett märkligt sammanträffande"

Anledningen till att Christine Meltzer - som är ambassadör för Barncancerfonden - väljer att berätta är att hon är trött på att hålla sjukdomen hemlig. Hon är dessutom färdig med behandlingarna.

- Jag hoppas att jag kan hjälpa barn att känna hopp, och kanske blir jag mer trovärdig när jag vet hur det känns att få cellgifter, att strålas och ha dödsångest, säger Meltzer till Barn & Cancer och berättar även:

- Jag var ny som ambassadör för Barncancerfonden och en kampanj var uppe. Jag minns att jag tänkte att det var ett märkligt sammanträffande. Att barn får cancer och tvingas gå igenom all smärta, ångest och alla behandlingar är hemskt. Jag kan nästan inte tänka på det.

"Gå in och ur roller"


Nya numret av Barncancerfondens tidning Barn & Cancer kommer 13 september.

Väldigt få personer har känt till att Christine Meltzer drabbats av cancer. Ett antal personer på Kanal 5 var informerade eftersom Christine Meltzer valde att spela in vårens säsong av "Partaj".

– Mitt jobb, med all värme och humor, var min räddning under den här tiden. Där kunde jag gå in och ur roller och skratta åt skiten. Och att jag hade världens bästa team runt mig som ställde upp, det var fantastiskt, säger Christine till Barn & Cancer.

- Att tappa håret var hemskt. För ett barn eller en ung person är det säkert ännu värre. Jag är ju i alla fall van vid att bära peruk, säger Christine Meltzer också till Barn & Cancer.

"Känns bra att få berätta"

Under sommaren har Christine Meltzer och hennes familj varit på Mallorca. Tv-profilen beskriver det som den bästa sommaren i hennes liv.

– Idag mår jag bra. Och det känns bra att få berätta. Jag hoppas att människor möter mig med respekt och att de vågar fråga mig om sjukdomen. Om de vill, säger Meltzer till Barn & Cancer och fortsätter:

- Att dra in mer pengar för att utrota den här jävla sjukdomen är ännu viktigare för mig nu. Fuck cancer, säger jag bara.

Christine Meltzer och hennes make Niclas vill inte ge ytterligare kommentarer.

Det nya numret av Barn & Cancer kommer ut den 13 september.

Om Barncancerfonden

Barncancerfondens vision är att utrota barncancer. Efter att ha arbetat i drygt 30 år med att fler ska överleva klarar sig idag cirka 80 procent av barnen. Så sent som på 1970-talet var förhållandena de omvända.


Barncancerfonden är med som finansiär i cirka 90 procent av alla forskningsprojekt som rör barncancer – helt utan bidrag från stat, kommun eller landsting. Detta kan endast ske tack vare generösa bidrag från privatpersoner, företag och organisationer.  


Barncancerfonden är godkänd av Svensk Insamlingskontroll vilket garanterar att pengarna alltid går till rätt ändamål. Barncancerfondens plusgironummer är 90 20 90-0.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.