Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Christina Schollins tårar efter tvivlet: ”Sitter i hela livet”

Ur arkivet: Schollin och maken kan inte komma överens
Christina Schollin är tillbaka på Dramaten.
Foto: Disovery plus
Christina Schollin öppnar upp om känslorna över att inte vara bra nog.
Foto: Disovery plus

Christina Schollin har tacklat många roller genom åren. 

Men hon har hela tiden burit på svåra känslor. 

– Det konstiga är att det sitter i hela livet det där. Jag kan fortfarande tro att ”inte kan väl jag”?, säger hon till tidningen Senioren. 

Christina Schollin, 84, är tillbaka på Dramaten efter 25 år och axlar rollen som drottningen i en ny version av ”Macbeth”. Men tanken var aldrig att hon skulle tillbaka till teatern. 

– Jag fick ett mejl där Dramaten frågade om jag var tillgänglig och om jag hade lust. Jag sa att jag är varken tillgänglig eller har lust men jag kan läsa ett manus i alla fall. Det ingick inte i mina planer att jag skulle stå på scen igen. Jag var glad att slippa, glad att slippa vara upptagen på kvällarna, glad att slippa enorma prestationsångesten, att axla en roll, har Schollin berättat i ”Malou efter tio”.

Men manuset ändrade allt och skådespelaren kände att hon bara inte kunde tacka nej.

– Det är en utmaning sig att kreera en roll, att göra en roll som är trovärdig men den här galna rollen, som låg utanför allting, jag tänkte nej men det här måste jag ju ta mig an.

Då började Schollin gråta

För tidningen Senioren berättar hon nu om resan till sin nya roll på Dramaten men också hur hon hela sitt liv har kämpat med känslan av att inte vara bra nog. 

– Det konstiga är att det sitter i hela livet det där. Jag kan fortfarande tro att ”inte kan väl jag”? Och jag blir fortfarande förvånad när jag får lysande recensioner. 

Och när den positiva feedbacken väl kommer kan ibland känslorna svämma över för Christina Schollin. 

– När ”MacBeth”-regissören Jens Ohlin sa att han var så glad att han fick mig som drottning för att han tyckte att jag var ”magnifik” började jag gråta, berättar Schollin för Senioren. 

Pernillas ord till sin mamma: 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.