Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pernilla Wahlgrens gest till Schollin på lyxfesten

Christina Schollin.
Foto: OLLE SPORRONG
Christina Schollin har haft en storslagen 80-årsfest.
Foto: /IBL / /IBL

Den folkkära och omtyckta skådespelaren Christina Schollin har firat sin 80-årsdag med en storslagen fest i Stockholms skärgård.

Schollin hyllades med sång och tal av make, barn, barnbarn, vänner – ja, till och med av sina före detta svärdöttrar.

– Jag hade änglarna med mig, jag svävar på moln, säger Christina Schollin.

Christina Schollin är en av våra största skådespelerskor, i julas fyllde hon 80 år. 

Sedan dess har hon planerat sitt 80-årsfirande in i minsta detalj. Den 26 juni hölls den efterlängtade festen på det egna lantstället Björkhaga ute på Norra Lagnö.

Christina Schollin berättar lyriskt om hur ”nöjd, nöjd, nöjd” hon är med sin 80-årsfest, dit 140 gäster hade kommit från när och fjärran.

– Det var en enormt fantastiskt fest på alla sätt och vis. Alla gästerna stormtrivdes och hade underbart trevligt. Det var tal, sång, glädje och kärlek. Det var perfekt faktiskt, så kan det bli ibland. Jag hade änglarna med mig, jag svävar på moln, säger hon.

80-åringen var klädd i en röd aftonklänning och hade blomsterkrans i håret. Två stora änglavingar var fästa vid Schollins stolsrygg i det enorma partytält hon hade hyrt in.

https://www.instagram.com/p/Bkk78W8gY2B/?hl=sv&taken-by=christinaschollin

Förutom de fyra barnen och nio barnbarnen var många av vännerna på plats. Bland dem Mona Tumba, Susan Lanefelt, Vicky von der Lancken, Micael Bindefeld och Helge Skoog.

Christina Schollin höll ett välkomsttal där hon riktade ett personligt tack till varje gäst. Talet var 45 minuter långt, berättar dottern Pernilla Wahlgren i sin podcast ”Wahlgren och Wistam”.


LÄS MER: Schollins livsändring – efter bråket i Sverige 


Hyllades av före detta svärdöttrarna

De före detta svärdöttrarna Jessica Wahlgren och Mia Bodén, som har varit gifta med Linus och Niclas Wahlgren, gjorde en särskild hyllning. De sjöng en sång som handlade om att Schollin, trots att de är skilda från hennes söner, inte blir av med dem.

– Vi har ett väldigt fint och kärleksfullt förhållande till varandra och det fungerar utmärkt. Det är så det ska vara. När jag tackade dem sa jag: ”Ni är inga ex för oss. Vi har inte skilt oss från er”, säger Christina Schollin.

Pernilla Wahlgren sjöng tillsammans med Peter Wahlgren och Bianca Ingrosso, ackompanjerade på piano av Benjamin Ingrosso. 

Hans Wahlgren, maken sedan 61 år, fyllde själv 81 år dagen till ära. Han höll ett känslosamt och kärleksfullt tal till sin hustru. Barnbarnen Bianca, Benjamin och Oliver Ingrosso höll ett tacktal till sina morföräldrar.

https://www.instagram.com/p/BkhfJx-AmTO/?hl=sv&taken-by=pernillawahlgren

Buffématen lagades av LCHF-kocken Ulrika Davidsson. I 80-årspresent fick Schollin en medelhavskryssning av sina vänner. 

Festen filmades för den kommande säsongen av ”Wahlgrens värld” på Kanal 5.


LÄS MER: Schollins kärlek med maken

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.