Christina Schollin och maken Hans Wahlgren har sedan över tio år tillbaka ett hus i Spanien. Foto: PRIVATChristina Schollin och maken Hans Wahlgren har sedan över tio år tillbaka ett hus i Spanien. Foto: PRIVAT
Christina Schollin och maken Hans Wahlgren har sedan över tio år tillbaka ett hus i Spanien. Foto: PRIVAT
Christina Schollin satsar nu fullt ut på sitt entreprenörskap. Foto: MIKAEL SJÖBERGChristina Schollin satsar nu fullt ut på sitt entreprenörskap. Foto: MIKAEL SJÖBERG
Christina Schollin satsar nu fullt ut på sitt entreprenörskap.  Foto: MIKAEL SJÖBERG

Schollins livsförändring – efter bråket i Sverige

Publicerad

 

Christina Schollin förlorade sitt livsverk i Stockholm efter ett bråk med en tidigare affärspartner. 

Nu bor hon i Spanien i ett halvår – och där har hon öppnat en ny lokal som har blivit hennes nya oas utanför offentlighetens ljus.

– Jag startade "Studio 17" för två månader sedan. Jag har ett rum i en lokal, som jag delar med tre stycken andra. Det fungerar jättebra, säger hon.

Christina Schollin, 80, har varit med mycket i de senaste två säsongerna av "Wahlgrens värld", med bland annat dottern Pernilla Wahlgren och barnbarnet Bianca Wahlgren.

Det var förra året, i mars, som Christina Schollin förlorade sin skönhetssalong och MåBra-oas i Stockholm, efter ett bråk med en tidigare affärspartner efter ett avslutat hyreskontrakt.

 

LÄS MER: Schollin och Wahlgren polisanmälda efter bråket 

 

Schollin tog mycket hårt på beskedet och på sin blogg skrev hon nyligen, när hon sammanfattade det gångna året:

"Kanske är det nu tid att lämna bekymren från förra året bakom oss – och gå vidare".

Och det verkar skådespelerskan ha gjort – i sitt hem i Spanien.

Christina Schollin med dottern Pernilla Wahlgren.Foto: YESSICA THOR / STELLA PICTURES

Bor i Spanien halva året

I den lilla staden Nerja, några mil öster om Malaga, har Christina Schollin och maken Hans Wahlgren, 80, ett hus sedan nästan 18 år tillbaka.

Tidigare år har de inte kunnat vara på plats så länge för de har haft så mycket att göra, men nu berättar Christina Schollin att hon och maken bor i Spanien halva året.

– Vi flyger ner i början på oktober och flyger hem i maj. Så är det.

Efter tragiken med Christina Schollins livsverk har hon nu gjort en livsändring och öppnat upp en ny lokal i Nerja. 

 

LÄS MER: Christina Schollins kärlek med maken

 

I "Studio 17" lägger hon offentlighetens ljus bakom sig och satsar fullt på sitt entreprenörskap, som innebär att skådespelerskan säljer hudprodukter och erbjuder spa-behandlingar till kunder.

– Där har jag fått möjlighet att ha mina möten. Och träffa människor som vill handla mina produkter online. Jag håller också föredrag om välbefinnande och hälsa, säger hon. 

Christina Schollin tillsammans med maken Hans Wahlgren.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT NYHETSBYRÅN

Skriver på sina memoarer

Hon berättar att affärerna blomstrar för henne nere i Spanien. 

–  Det går jättebra för mig. 

Och med framgången har Christina Schollin inga planer på att trappa ner.

Tvärtom.

–  Nej, nej, nej, Absolut inte. Utan jag är oerhört aktiv med allt möjligt. Det är det som är bra när man har kommit upp i åren. Att man gör saker hela tiden, det håller en i gång både själsligt och kroppsligt. 

Trots att Christina Schollin har haft fullt upp under hösten med inspelningen av "Wahlgrens värld" skriver hon också på sina memoarer när hon är nere i Spanien.

– Jag njuter utav livet. Jag tar saker som de kommer och det är inga måsten. Dessutom skriver jag på mina memoarer, så jag har fullt upp med det. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag