Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Christina Schollins hyllning till maken – efter 64 år ihop

Christina Schollin och maken Hans Wahlgren njuter av att åldras ihop.
Foto: JULIA DANSARIE
De gifte sig i Västerås 1962.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kärleken tycks vara evig mellan Christina Schollin och maken Hans Wahlgren.

På fredagen, den 16 april, har de varit ett par i hela 64 år.

”I dag firar vi att vi har varit ett par i 64 år”, skrev skådespelaren Christina Schollin, 83, på Instagram intill flera hjärtan under fredagen.

De har varit tillsammans i 64 år och gifta sedan 1962 då paret vigdes i Västerås.

”Det är stort, mäktigt och fantastiskt att tänka på vad vi har skapat tillsammans: Jag känner mig sprängfylld av kärlek till dig Hans, till alla våra barn som är frukten av vår kärlek och till LIVET som har låtit oss leva vårt liv tillsammans under så många år. TACK”, skriver Christina Schollin vidare på Instagram.

Christina Schollin gifter sig med Hans Wahlgren.
Foto: FOLKE HELLBERG / DN TT NYHETSBYRÅN

Delade teaterintresset

Den 83-åriga skådespelaren, som nyligen vaccinerades för covid-19, har tidigare berättat om hur paret träffades för allra första gången. Det var den 16 april 1957.

– Vi fann varandra direkt. Allt var så enkelt och naturligt. Där var han, mannen jag skulle tillbringa resten av livet med, sa Christina Schollin i ett avsnitt av ”Tillsammans med Strömstedts”.

– Vi var ju teaterelever båda två, vi hade ett fruktansvärt teaterintresse, så vi pratade mycket teater. Alla gick hem, men vi blev kvar där. Vi kysstes emellanåt också, säger Hans Wahlgren i samma avsnitt.

Den stora första förälskelsen övergick i en djupare kärlek och de fick barn. De har fyra barn tillsammans: Peter Wahlgren, skådespelaren Niclas Wahlgren, artisten Pernilla Wahlgren och skådespelaren Linus Wahlgren. Lägg därtill flera barnbarn.

– Då får man dela med sig av kärleken till barnen. Sedan blir man kanske lite osams, då får man tänka tillbaka till den första tiden, och gå tillbaka till det, säger Hans Wahlgren i ”Tillsammans med Strömstedts” och fortsätter:

– En gång sa vi att köksbordet var det som höll ihop vårt äktenskap. När vi kom hem efter var sin föreställning och satt och käka på kvällarna, då pratade man igenom de problem som uppstått.

https://www.instagram.com/p/CNtqOgxHrg0/

Så håller de ihop

Christina Schollin njuter av att få åldras ihop med Hans Wahlgren.

En nyckel har varit att aldrig älta saker, att låta det som har varit tillhöra det förgångna.

– Egentligen ska man inte hålla på att prata om det som varit. Strunta i det. Man kan lägga lock på kontroverserna. Man behöver inte hela tiden tala ut med varandra nu när man kommit så långt på väg, säger Christina Schollin i ”Tillsammans med Strömstedts”.

De har även samma syn på hur livet ska levas.

– Vi har samma grundvärderingar om hur vi vill leva livet och hur vi ser på familj, boende, livet i stort, säger skådespelaren.

Christina Schollins kärlek med maken

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.