Christina Schollins ärliga ord om kriserna med maken

Christina Schollin träffade maken Hans Wahlgren när hon var 19 år, och paret har varit gifta i 57 år.
Foto: OLLE SPORRONG
Men under sina många år tillsammans har paret gått igenom flera kriser, berättar Schollin i ”Renées brygga”.
Foto: OLLE SPORRONG

Christina Schollin träffade maken Hans Wahlgren när hon var 19 år, och paret har varit gifta i 57 år.

Men under sina många år tillsammans har paret gått igenom flera kriser, berättar Schollin i ”Renées brygga”.

– Vi har haft jättekriser, och det ska man ha. Kris, det betyder ju utveckling, säger Christina Schollin i TV4-programmet.

Skådespelaren Christina Schollin, 81, och maken Hans Wahlgren, 81, har levt tillsammans större delen av sina liv – och varit gifta i 57 år.

I onsdagens ”Renées brygga” förklarar Schollin varför paret har hållit ihop så länge.

– Har man träffat någon som det känns så där alldeles rätt med, utan tvekan, och det är en självklar gemenskap redan från början, då tror jag att man klarar av det mesta. För livet är inte alltid en dans på rosor, säger Christina Schollin i ”Renées brygga”.”Vi har haft jättekriser”

Skådespelaren konstaterar att det är viktigt att lyssna på varandra och ge sin partner utrymme att växa för att en relation ska fungera över tid.

– Jag tror det är väldigt viktigt att låta varandra utvecklas. Om man har en diskussion, att man inte försöker pådyvla den andra en åsikt. Respekt, och att lyssna. Men det är inte alltid lätt.

Programledaren Renée Nyberg undrar om paret har haft några kriser eller svåra tider, och får snabbt höra att det har de – men det är något Schollin tycker är viktigt i ett långt förhållande.

– Vi har haft jättekriser, och det ska man ha. Kris, det betyder ju utveckling. Det är ju bara hur man hanterar den här krisen, och hur man kommer ut på andra sidan. Förhoppningsvis klokare, säger Christina Schollin i programmet. ”Man tröttnar lätt och ger upp”

Nyberg konstaterar att flera av Schollins barn har gått igenom skilsmässor, något skådespelaren tycker är ett tecken i tiden.

– Det är så nu för tiden. Man tröttnar lätt och ger upp för lätt, man kämpar inte, säger hon i ”Renées brygga”.

– Tror du inte att många fler levde i olyckliga långa äktenskap, undrar Renée Nyberg.

– Absolut, jag säger inte att man ska hålla ut till ”the bitter end” och förgöra varandra eller inte vara bra för varandra. Men det ligger ett så stort värde i att ha levt ett långt liv tillsammans, säger Christina Schollin.

”Renées brygga” sänds onsdagar 21.00 i TV4.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.