Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Christina Schollin om skämten från Bianca: ”Är en tajt familj”

Pernilla Wahlgren är ärlig när hon ger synpunkter på sin mammas bok.
Christina Schollin fick jobb inställda när pandemin kom.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Bianca Ingrosso och resten av barnen och barnbarnen brukar skämta.Foto: OLLE SPORRONG

Coronapandemin vände tillvaron upp och ner för Christina Schollin men öppnade också för nya projekt.

Efter att ha tillbringat längre tid i huset i Spanien är hon och maken Hans Wahlgren nu åter i Sverige och träffar barn och barnbarn – men håller distansen.

”Men nog känns det svårt att inte kunna kramas som förr”, skriver hon.

Året började dramatiskt för skådespelaren Christina Schollin, 82, när hon i mitten av januari hastigt blev sjuk och fick föras med ambulans med blödande magsår och anemi till sjukhus i Malaga.

– Jag var inlagd i tolv dagar och fick en massa blodtransfusioner, har hon tidigare sagt till Expressen.

Efter att hon tillfrisknat slog coronapandemin till och hon hamnade i karantän med maken Hans Wahlgren, 83, i huset i Nerja, på spanska solkusten. 

”Vi stannade kvar där längre än vi brukar göra, vi kände oss trygga där. Men vi hade det bra, Hans och jag, eftersom vi hade en trädgård att vara i och en pool att simma i. Vi facetimade med barn och barnbarn ofta”, skriver Christina Schollin i ett mejl.

Christina Schollins projekt under corona: ”Ny bok”

Spanien drabbades hårt av coronaviruset och införde stränga restriktioner. Christina Schollin beskriver att när hon kunde lämna huset för att köpa mat var det munskydd och skyddshandskar som gällde.

Christina Schollin i huset i Spanien.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Hon hade kontrakt för flera tv-inspelningar och andra uppdrag som ställdes in på grund av pandemin. Christina Schollin har ändå inte haft problem med att fylla tiden.

”Jag försökte använda tiden till att göra det bästa av situationen. Jag som alltid har projekt på gång satte i gång med en renovering i huset i Nerja och jag tillbringade mycket tid vid datorn, där jag fortsätter mitt skrivande, som kanske blir en ny bok så småningom”.

”Svårt att inte kunna kramas”

Sedan en tid tillbaka är hon och Hans Wahlgren åter i Sverige och undviker att träffa nya människor. Ibland åker de in till stan för att bland annat fira barnens och barnbarnens födelsedagar.

”Vi försöker vara försiktiga och hålla avstånd, men nog känns det svårt att inte kunna kramas som förr”, skriver hon. 

Och i familjen finns många välkända personer och till exempel dottern Pernilla Wahlgren och barnbarnet Bianca Ingrosso har flera gånger öppet skämtat om Christina Schollin.

”'Wahlgrens värld' är ett populärt program där det finns mycket humor och jag är glad om jag kan bidra till att folk får skratta. Vi är en tajt familj, där alla bjuder på sig själva”, skriver Christina Schollin.

I boken ”Ett himla liv” berättar Christina Schollin öppet om karriär och privatliv – nu säger hon att en ny bok kan vara på gång.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.