Christina Schollin får råd av döda kollegor

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Christina Schollins döda kolleger berättade att hon var tvungen att stå på scen igen. Därför tackade hon ja till en roll i humorserien "Sommartider".
Foto: Mikael Sjöberg

Christina Schollin, 75, har öppnat en "må bra-oas" i Gamla stan.

Där kommer hon att erbjuda allt från ansiktsbehandling och massage till healing, numerologi och hjälp av ett medium. Skådespelerskan har själv provat alla metoder och berättar hur hon fick kontakt med gamla avlidna kollegor:

- De trängdes på en scen för att skicka en hälsning till mig. Alla var glada och stod i kö.

"Änglar finns" heter den lilla butiken som invigdes i lördags. Namnet är ett både vitsigt och allvarligt svar på frågan i filmklassikern "Änglar, finns dom?" För visst tror Christina Schollin på änglar - det har hon alltid varit öppen med. Men hon tror också på att det finns mycket annat som kan hjälpa människor. Det är allt detta hon har velat samla under namnet "Änglar finns". Det är Schollin och ett gäng "änglar" (som Schollin säger) som kan bokas för massage, ansiktsbehandling, aromaterapi, må bra-samtal, healing, numerologi, astrologi eller för att få kontakt med den andra sidan.

Handplockar personalen

Christina Schollin gör personligen en ansiktsbehandling med galvanisk ström. Hon har själv använt metoden i 4,5 år och är mer än nöjd.

- Jag blir bara yngre och yngre, säger hon med ett skratt.

De övriga tjänsterna utförs av ett gäng tjejer som handplockats av Schollin. Man kan bland annat få healing av skådespelerskan Regina Lund.

- Det här är uråldriga kunskaper och jag har blivit hjälpt. Jag tycker att det är spännande, jag är ju intresserad av änglar, säger Christina Schollin och fortsätter:

- Att ha kontakt med änglavärlden är att öppna upp för en annan dimension, och det är ju vad medium gör också. Det går inte att komma i från att det finns vissa människor som besitter den förmågan och kan hjälpa andra människor att till exempel få kontakt med anhöriga som gått bort.

Har du fått kontakt?

- Ja, det har jag. Faktiskt. Det var ett spännande möte som jag hade när jag skulle testa en av "änglarna".

- Hon fick kontakt med många av mina gamla kolleger i skådespelarbranschen. Sådana som jag har jobbat med. Jag tar det med en nypa salt, men det var ganska lustigt. För det var en av kollegerna som enträget sa att "du måste absolut stå på scen igen eller vara med i något, det kommer ett anbud och du måste ta det - vi saknar dig". Sen dröjde det tre dagar och så fick jag ett anbud från tv.

Följde döda kollegernas råd

Schollin vill inte berätta vilka kolleger hon ska ha fått kontakt med. Hon tycker egentligen att det är roligare att göra andra saker numera och brukar säga nej till nya roller.

- Men här sa jag "ja" till en roll i humorserien "Sommar- tider". Jag spelade in för fyra, fem dagar sen, och det var tack vare mina gamla kolleger.

- Sen får andra själva avgöra om det tycker att det är värt det att öppna upp för det här. Men jag har alltid känt att jag har en skyddsängel, säger Schollin.

Christina Schollin

Ålder: 75

Bor: Värmdö utanför Stockholm.

Familj: Maken Hans Wahlgren, 75. Barnen Peter Wahlgren, Niclas Wahlgren, Pernilla Wahlgren och Linus Wahlgren. Flera barnbarn, bland andra Bianca och Benjamin Wahlgren.

Bakgrund: Filmdebuterade i "Swing it, fröken" 1956 och kom därefter in på Dramatens elevskola. Blev stor stjärna i och med "Änglar, finns dom?" 1961.

Har jobbat med Ingmar Bergman i "Fanny och Alexander" och spelade dessutom i populära "Varuhuset". Har på senare år ägnat sig mer åt sin butik i Gamla stan där hon sålt änglar och heminredning. Har skapat en särskild "Christina-ängel" som säljs till förmån för behövande barn. Deltog i "Stjärnorna på slottet" 2009.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.