Christina Schollins döda kolleger berättade att hon var tvungen att stå på scen igen. Därför tackade hon ja till en roll i humorserien "Sommartider". Foto: Mikael Sjöberg
Christina Schollins döda kolleger berättade att hon var tvungen att stå på scen igen. Därför tackade hon ja till en roll i humorserien "Sommartider". Foto: Mikael Sjöberg

Christina Schollin får råd av döda kollegor

Publicerad

Christina Schollin, 75, har öppnat en "må bra-oas" i Gamla stan.

Där kommer hon att erbjuda allt från ansiktsbehandling och massage till healing, numerologi och hjälp av ett medium. Skådespelerskan har själv provat alla metoder och berättar hur hon fick kontakt med gamla avlidna kollegor:

- De trängdes på en scen för att skicka en hälsning till mig. Alla var glada och stod i kö.

"Änglar finns" heter den lilla butiken som invigdes i lördags. Namnet är ett både vitsigt och allvarligt svar på frågan i filmklassikern "Änglar, finns dom?" För visst tror Christina Schollin på änglar - det har hon alltid varit öppen med. Men hon tror också på att det finns mycket annat som kan hjälpa människor. Det är allt detta hon har velat samla under namnet "Änglar finns". Det är Schollin och ett gäng "änglar" (som Schollin säger) som kan bokas för massage, ansiktsbehandling, aromaterapi, må bra-samtal, healing, numerologi, astrologi eller för att få kontakt med den andra sidan.

Handplockar personalen

Christina Schollin gör personligen en ansiktsbehandling med galvanisk ström. Hon har själv använt metoden i 4,5 år och är mer än nöjd.

- Jag blir bara yngre och yngre, säger hon med ett skratt.

De övriga tjänsterna utförs av ett gäng tjejer som handplockats av Schollin. Man kan bland annat få healing av skådespelerskan Regina Lund.

- Det här är uråldriga kunskaper och jag har blivit hjälpt. Jag tycker att det är spännande, jag är ju intresserad av änglar, säger Christina Schollin och fortsätter:

- Att ha kontakt med änglavärlden är att öppna upp för en annan dimension, och det är ju vad medium gör också. Det går inte att komma i från att det finns vissa människor som besitter den förmågan och kan hjälpa andra människor att till exempel få kontakt med anhöriga som gått bort.

Har du fått kontakt?

- Ja, det har jag. Faktiskt. Det var ett spännande möte som jag hade när jag skulle testa en av "änglarna".

- Hon fick kontakt med många av mina gamla kolleger i skådespelarbranschen. Sådana som jag har jobbat med. Jag tar det med en nypa salt, men det var ganska lustigt. För det var en av kollegerna som enträget sa att "du måste absolut stå på scen igen eller vara med i något, det kommer ett anbud och du måste ta det - vi saknar dig". Sen dröjde det tre dagar och så fick jag ett anbud från tv.

Följde döda kollegernas råd

Schollin vill inte berätta vilka kolleger hon ska ha fått kontakt med. Hon tycker egentligen att det är roligare att göra andra saker numera och brukar säga nej till nya roller.

- Men här sa jag "ja" till en roll i humorserien "Sommar- tider". Jag spelade in för fyra, fem dagar sen, och det var tack vare mina gamla kolleger.

- Sen får andra själva avgöra om det tycker att det är värt det att öppna upp för det här. Men jag har alltid känt att jag har en skyddsängel, säger Schollin.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag