Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Christina Schollin blev sjuk i corona efter hälsomiddag

"Wahlgrens värld" sänds torsdagar på Kanal5 och Dplay.
Christina Schollin har antikroppar efter att ha varit sjuk i corvid-19.
Foto: OLLE SPORRONG
Christina Schollin.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Skådespelaren Christina Schollin, 82, insjuknade i covid-19 efter middagen där flera andra kändisar smittades av viruset.

Men nu är hon frisk och har antikroppar.

För första gången sedan pandemins början har hon kunnat krama sina barn.

– Allt ställs på ända. Det är en verklighet som är så overklig som man måste försöka anpassa sig till, säger hon.

Minst fem personer har testat positivt för coronaviruset efter att ha närvarat på kvinnohälsoföreningen 1,6miljonersklubbens årsmöte den 21 oktober. Bland de smittade finns värdinnan Alexandra Charles, 74, och kocken Alexandra Zazzi, 54.

Nu berättar också Christina Schollin att hon blev sjuk efter middagen. I fredags gjorde hon ett test som visade på antikroppar. Även hennes make Hans Wahlgren, 83, har varit sjuk.

– Både jag och Hans hade en väldigt lindrig corona. Vi är väldigt glada över det. Det var som en lätt förkylning, säger hon.

Trots milda symptom beskriver hon hur sjukdomen skapade en osäkerhet.

– Det blir traumatiskt. Jag kände mig deprimerad trots så få symptom. Man känner inte igen sina egna reaktioner. 

Christina Schollin: ”Har varit förskräckligt”

Paret var under våren fast i sitt hus i Nerja i Spanien.

– Vi satt verkligen i karantän i Spanien. Vi klarade av det jättebra. Men var privilegierade eftersom vi har ett hus med trädgård och kunde vara utomhus. Vi hade en pool där vi kunde simma, säger Christina Schollin.

De kom tillbaka till Sverige först i juli.

Även i Sverige har hon hållit sig hemma och ibland använt munskydd. Hon förklarar att hon tagit de svenska myndigheternas rekommendationer på allvar och inte träffat sina barn och barnbarn som normalt.

– Det har varit förskräckligt. Vi har haft tät kontakt både på Facetime och på telefon, och i somras träffades vi utomhus, men under hösten har det inte gått. Det har känts väldigt jobbigt utan den där närkontakten, säger hon.

Har saknat kramarna

I helgen som gick var första gången på länge som Christina Schollin kunde krama barnen Pernilla Wahlgren och Linus Wahlgren.

– Vi kom fram till att det var första gången sedan nyårsafton som vi kramades, säger hon.

Avsaknaden av nära fysisk kontakt har varit särskilt jobbigt.

– Att kramas är en viktig del i vårt välbefinnande. Det slår ut oss psykiskt om vi inte får ha den kontakten.

Christina Schollin betonar att hon och maken är lyckligt lottade som klarat sig genom sjukdomen med lindriga symptom. Nu uppmanar hon alla att ta hand om sig.

– Följa föreskrifterna, gå inte på stora fester, åk inte kommunalt annat än om det är nödvändigt och umgås inte utanför den närmaste kretsen. Alla har inte sådan tur som vi, att det blev så pass lindrigt.

I boken ”Ett himla liv” berättar Christina Schollin öppet om karriär och privatliv.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.