Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Christina Ricci anmäler maken för misshandel

Följ senaste nytt i Expressen TV.
Christina Ricci anklagar maken James Heerdegen för flera falla av misshandel.
Foto: KCS Presse / MEGA / TT NYHETSBYRÅN
Christina Ricci är känd för sin roll i ”Familjen Addams.”
Foto: Evan Agostini / TT NYHETSBYRÅN

Skådespelaren Christina Ricci anklagar maken James Heerdegen för flera falla av misshandel. 

I papper som lämnats in till domstolen finns bilder som bevisar våldet, skriver Daily Mail

Skådespelaren ansökte om skilsmässa förra sommaren. 

Christina Ricci, 40, berättar för domstolen att våldet eskalerade under coronaisoleringen. Enligt domstolsdokumentet började James Heerdegen misshandla skådespelaren i slutet av december 2019, han ska då ha slagit och spottat på henne. Ricci försökte skilja sig från maken, men pandemin och kravet på isolering gjorde att hon var tvungen att fortsätta bo under samma tak som Heerdegen.

Skådespelarens advokat Samantha Spector säger att Heerdegen har misshandlat och trakasserat Ricci upprepade gånger. Enligt anklagelserna ska han bland annat ha släpat Ricci i handlederna och stoppat henne från att ringa polisen. Hon hävdar också att våldet ska ha pågått framför parets gemensamma son Freddie, 6. Vid ett tillfälle ska sonen sett när Heerdegen kastade en stol och kaffe på Christina Ricci. 

Får inte träffa sonen och hunden 

I domstolens papper ska det också finnas flertal bildbevis på maken våld. Bilderna, som flera tidningar publicerat, visar stora blåmärken över Riccis armar och händer. Under en domstolsförhandling i januari fick James Heerdegen kontaktförbud, vilket innebär att han måste hålla sig minst 90 meter från Ricci och deras son. Han får inte heller träffa parets gemensamma hund. 

Christina Ricci och James Heerdegen förlovade sig i början av 2013 och gifte sig senare samma år. De träffades för snart tio år sedan under inspelningen av tv-serien ”Pan am”, där Heerdegen jobbade som producent. Skådespelaren, som framför allt är känd för sina roller i skräckfilmer som ”Sleepy hollow” och ”Familjen addams”, säger till domstolen att hon under misshandeln fruktade för sitt liv.

Bilderna visar Christina Riccis skador.

Maken ansöker också om kontaktförbud 

I domstolsdokumenten hävdar hon att maken först blev hotfull under en bilfärd för två år sedan. 

”Han sa något som fick mig att tro att han kunde döda mig. Han sa att enda sättet som han skulle tycka synd om mig var om jag var huggen i småbitar”. 

Nöjessajten TMZ har varit i kontakt med Heerdegens advokat. Enligt intervjun nekar maken till alla anklagelser om våld. Advokaten meddelar att Heerdegen har för avsikt att lämna in ett besöksförbud mot Ricci som kommer att avslöja ”hennes kränkande beteende och alkohol- och drogmissbruk”.

Hit kan du vända dig för hjälp

Är du utsatt för våld av någon som står dig nära? Hit kan du vända dig.

Vid akuta fall, ring 112.

• Socialtjänsten eller socialjouren i din kommun

Brottsofferjouren, 116 006

Alla kvinnors hus 

Kvinnofridslinjen, 020-50 50 50

Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige, Roks 

Kvinna till Kvinna

• Ungarelationer.se, för dig under 20 år som är utsatt

RFLS: brottsofferjour för HBTQ-personer, erbjuder samtalsstöd via telefon, 020-34 13 16

Terrafems jourtelefon, svarar på 67 språk, 020-52 10 10

”Välj att sluta”, telefonlinje för dig som riskerar att skada den du älskar, 020-555 666

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.