Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Christina Grimmie, 22, död – blev skjuten

Artisten Christina Grimmie sköts på fredagen efter en konsert. Hon dog av sina skador.

Foto: Robb Cohen / AP TT NYHETSBYRÅN
Christina Grimmie blev 22 år. Foto: Richard Shotwell / AP TT NYHETSBYRÅN

Den amerikanska sångerskan Christina Grimmie har avlidit efter att ha blivit skjuten efter en konsert i Orlando, Florida, skriver CNN.

En ensam gärningsman beväpnad med två vapen gick till attack när sångerskan skrev autografer.

Den 22-åriga amerikanskan har medverkat i det amerikanska talangprogrammet "The Voice" och senare gjort sig känd genom sin egen musik som fått stor spridning över Youtube där hon har över tre miljoner följare.

Skottlossningen bröt ut efter en spelning på The Plaza Live-teatern i Orlando under fredagskvällen, lokal tid. Christina Grimmie hade uppträtt tillsammans med bandet Before You Exit och det var i samband med att hon signerade skivor som en man beväpnad med två vapen gick till attack.

Christina Grimmies bror brottade ner skytten

Polisen i Orlando uppger på Twitter att Christina Grimmies bror ska ha brottat ner den manliga skytten. Skytten ska sedan ha skjutit sig själv till döds. Det är i nuläget oklart om skytten hade någon relation till Christina Grimmie.

– Hennes bror är en hjälte som stoppade honom från att skada fler, säger Wanda Ford vid Orlandopolisen till CNN.

 

 

Christina Grimmie fördes till sjukhuset Orlando Regional Medical Center med allvarliga skador.

Hashtagen #PrayforChristina började trenda på Twitter bland hennes beundrare med förhoppningen att hon skulle överleva, men efter fem timmars kamp kom beskedet att hennes liv inte gick att rädda.

 

 

– Det är med tungt hjärta vi kan bekräfta att Christina lämnat oss och återvänt till vår Herre, sade hennes publicist Heather Weiss i ett uttalande.

Innan sin sista föreställning lade Christina Grimmie upp en hälsning på Twitter där hon uppmanade sina fans att komma till konserten.

Polisen har inte släppt mycket information om skytten, eller vad som hände strax innan skotten föll.

– Utredningen är i ett tidigt skede. Det finns många frågor och vi ska göra vårt yttersta för att få svar på dem under utredningens gång, säger Wanda Ford vid Orlandopolisen.

Varken skyttens identitet, uppgifter om exakt vilka typer av vapen som användes eller hur många skott som avfyrades, offentliggjordes av polisen.

Det är oklart hur skytten lyckades smuggla in vapen i konsertlokalen eller ens om besökarna tvingades genomgå en säkerhetskontroll.

– Vi har i nuläget ingen aning om ifall skytten var en galning bland hennes fans som följde henne på sociala medier. Vi vet ingenting just nu, säger Wanda Ford.

 

 

 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!