Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Christer Sjögrens sorg efter Möllberg

Christer Sjögren sörjer vännen Bosse Möllberg. Foto: Faksimil Youtube
Christer Sjögren. Foto: Malin Lööf

De bodde ihop under 1960-talet och spelade tillsammans i samma dansband.

Nu berättar Christer Sjögren om sorgen efter Streaplers-sångaren Bo "Bosse" Möllberg.

– Det är tragiskt. Jag har hört på omvägar att han varit sjuk, men jag visste inte hur sjuk han var. Det är väldigt, väldigt tråkigt, säger han.

Under natten mot söndagen gick dansbandsartisten Bo "Bosse" Möllberg bort efter en längre tids sjukdom. Det är hans fru Eva Möllberg som berättar om dödsfallet. Sångaren, som tidigare var medlem i dansbandet Streaplers, gick bort på grund av en obotlig hjärntumör.

Nu berättar hans vän och tidigare bandkollega Christer Sjögren om sorgen.

– Det var en chock att se på nyheterna att han hade gått bort. Det är tragiskt. Jag har hört på omvägar att han varit sjuk och jag hade tänkt ta kontakt med honom, men jag visste inte hur sjuk han var. Att det var så här illa visste jag inte. Det är väldigt, väldigt tråkigt, säger han och fortsätter:

– Han var en fin kille. Han var en väldigt snäll och trevlig man.

 

LÄS MER: Så gick det sedan för svenska dansbanden

Christer Sjögren om Bosse Möllberg

Christer Sjögren och Bo "Bosse" Möllberg spelade tillsammans i bandet Pelles mellan 1968-1974, där Christer spelade bas och Bosse gitarr. Båda sjöng i bandet. Under ett år bodde de två kollegerna också tillsammans och delade på en liten lägenhet i Mariestad med två rum och kök.

– Vi var som ler och långhalm, vi bodde ihop och spelade ihop fyra-fem kvällar i veckan och hade väldigt, väldigt roligt. Vi höll ihop i vått och torrt och var jättenära, säger Christer Sjögren och fortsätter:

– Jag minns att vi köpte en stereoanläggning tillsammans som vi delade på. Den var svindyr, men vi var så musikintresserade, så vi la ihop och köpte den tillsammans. Vi hängde på låset på skivaffären tillsammans när Beatles-skivorna släpptes och v i spelade dem om och om igen.

 

LÄS MER: Dansbandssångaren Bosse Möllberg är död

Christer Sjögren om sorgen efter sångaren

1974 slutade Bosse Möllberg i Pelles och fyra år senare började Christer Sjögren i Vikingarna. Kontakten mellan de två vännerna blev allt mer sporadisk och senare flyttade de till olika städer.

– Vi behöll kontakten sporadiskt efteråt, men de sista åren hördes vi inte. Det blir ju så när man bor på olika håll, man tappar kontakten. Senast vi sågs var när han kom och tittade på min show på Rondo 2005. Han var där med sin fru Eva och jag kommer ihåg att han sa att showen var fantastisk och bra, det minns jag väl, säger Christer Sjögren.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!