Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Christer Sjögrens modiga kärleksdrag mot hustrun

Christer SjögrenFoto: TV4
Birgitta och Christer SjögrenFoto: SUVAD MRKONJIC

Genom hela Christer Sjögrens 50 år långa karriär har hustrun Birgitta Sjögren funnits vid hans sida.

I ”Så mycket bättre” berättar sångaren om den slump som ledde till att han mötte sitt livs stora kärlek – som han i dag lever ett lyckligt familjeliv med.

– Jag vet inte var jag fick mod ifrån, säger Christer Sjögren i TV4-programmet.

När Christer Sjögren sammanfattar sin 50 år långa musikkarriär i TV4:s ”Så mycket bättre”, så är det ofrånkomligt att nämna hustrun. Birgitta Sjögren, 68, pensionerad banktjänsteman, har stått vid makens sida lika länge.

Birgitta och Christer träffades unga. Romansen började med att Christer köpte en ask choklad till sin mormor på Domus och expediten, Birgitta, erbjöd sig att slå in den. 

– Jag vet inte var jag fick mod ifrån, jag var så jäkla feg som kille när jag gick i skolan. ”Ska vi gå på bio?” frågade jag, berättar Christer i programmet.

 

 

Christer Sjögren: ”Väldigt glad över det”

Redan året därpå, i oktober 1970, kom dottern Charlotta. Då var Christer 20, lumpen kallade och först på våren 1972 kunde den unga familjen börja leva tillsammans på heltid.

– Jag har alltid brytt mig om Birgitta och velat ha just henne och jag tror att hon också har velat hålla fast vid mig. I dag är vi väldigt glada över det, har Christer tidigare sagt till Expressen.

Sångaren har också berättat att Birgitta ofta följer med honom på konserter. Men favoritplatsen att vara på är villan i Hammarö, den plats de gemensamt har byggt upp. 

Christer och Birgitta har tillsammans dottern Charlotta, 48, och två barnbarn. 

– Det är sällan i livet jag har känt att det är lagom mycket. Men på något sätt känner jag att jag nu att jag hinner med familjen och barnbarnen, det är en bra mix tycker jag, säger han i programmet. 

 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.