Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Christer Lindarw tar ett glamouröst farväl

Christer Lindarw.
Christer Lindarw.

En generös show med glittrande minnen, men också med lite sorg och saknad.

Det är väl blandat när showmannen Christer Lindarw tar farväl efter 40 år i glamourens tjänst.

 

Klassiska Oscarsteatern är en perfekt miljö för sista showen. Teaterlokalen är mycket bättre än krogen, när det är en så ambitiös uppsättning. 

Det är minnenas kväll, förstås. After Dark ska summeras och gamla nummer ska ge igenkännandets glädje. Det kan bli enformigt, men Lindarw är en rutinerad showman, så han flyger igenom historien och levererar smakbitar av stjärnimitationer, svenska och internationella. 

SHOW

After Dark

Oscarsteatern, Stockholm

PUBLIK: 1 000 (utsålt)

VAD: Efter 40 år tar dragshowen After Dark farväl med en festkväll för fansen.

VEM: Christer Lindarw och en stark ensemble.

 SPELAS: till jul.

En del är lite väl gammalt, som Eartha Kitt och Andrew Sisters, men ensemblen gör också ett nummer med Lady Gaga och dagens popstjärnor så det jämnar ut sig.

Ensemblen runt stjärnan Lindarw är drillade artister och duktiga dansare. Det är välrepeterat, det är precision, högt tempo och dekorerat med snygga videoeffekter.

Lite svärta balanserar glittret. Lindarw pratar om aidsåren, då många medlemmar i ensemblen blev sjuka och dog. Han berättar, förklarar och har numera en scenauktoritet, så alla lyssnar. 

Det som gör publiken riktigt rörd, det är minnet av vännen Lasse Flinckman, som gick bort förra året. Han var med från starten, han var mer burlesk än vackre Lindarw och blandningen gjorde After Dark folklig.  

Det blir ett virvlande collage av filmade showscener med en mycket rolig Flinckman. Sedan gör Lindarw entré och sjunger duett med sin döde kompis på videoskärmen. 

Känslosamt utan att bli smetigt.

Det vimlar förstås av glada parodier på kända svenska artisters. Det finns också ett gigantiskt kostymnummer, snyggt men segt. En del skämt är lite billiga.

Men i stort är detta en spänstig och sprakande show.

Och när största After Dark-hiten, ”La dolce vita”, dunkar igång då reser sig hela publiken och bidrar med dånande allsång.

Det är en värdig final på 40 års showande. 

Tre höjdare i showen

Parodierna på Per Gessle, Malena Ernman, Caroline af Ugglas, där artisterna själva sjungit in ny text.

Hyllningen till Lasse Flinckman, varm och äkta.

”La dolce vita” i en medryckande, sprakande final.

 

 

 

 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.