Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Björkmans första ord – akuta operationen efter blodproppen

Christer Björkman drabbades av blodpropp i halsen – och missade Eurovision Song Contest-finalen. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Sedan i lördags vårdas han på sjukhus i Israel – och nu berättar han själv om turbulensen som varit. Foto: MIKAEL PERSSON / STELLA PICTURES

Christer Björkman drabbades av blodpropp i halsen – och missade Eurovision Song Contest-finalen.

Sedan i lördags vårdas han på sjukhus i Israel – och nu berättar han själv om turbulensen som varit.

”Efter 24 timmar av oro, lite smärta och obehag så finns hittills inga tecken på dåliga biverkningar”, skriver schlagergeneralen på Instagram.

Christer Björkman, 61, har varit på plats i Israel under två månader för att arbeta med Eurovision Song Contest.

Dock så tvingades han till vård – bara timmar före lördagens direktsända final. Schlagergeneralen drabbades av en blodpropp i halsen – och nu väljer han att berätta om den otäcka händelsen.

”Fortfarande på intensivvården”

”Operationen gick bra under gårdagen. Efter 24 timmar av oro, lite smärta och obehag så finns hittills inga tecken på dåliga biverkningar. Jag är fortfarande på intensivvården men mitt tillstånd förbättras långsamt. Så allt bra hittills”, skriver han på Instagram.

Inlägget har redan fått hundratals kommentarer – och många kända personer väljer att stötta honom. Hittills har han fått kommentarer från Charlotte Perrelli, Edward af Sillén, Andreas Weise, Jessica Andersson, Lina Hedlund och Ann-Louise Hanson.

För Expressen berättar nu Christer Björkman om hur han mår – efter den senaste tidens turbulens.

”Jag mår bra och har egentligen gjort det hela tiden. Det är ju det som är så lömskt med detta, att det inte märks förrän det kanske är för sent. Sen har jag såklart varit orolig över situationen, man inser hur snabbt livet kan förändras”, skriver han i ett sms.

Vad säger läkarna?

”De säger att operationen gick bra och som planerat och att inga komplikationer har tillstött”.

Hur länge måste du stanna på sjukhuset?

”Jag räknar med att bli utskriven till helgen”.

När tillåts du resa hem? 

”Om allt fortsätter att gå som det ska så är planen att jag ska resa hem till Sverige på söndag”.

Känner du att du måste förändra något/dra ner på arbetstempot efter det här?

”Det är min långvariga rökning (som jag slutade med 2011) och ärftligt hög kolesterolhalt som har byggt för detta under lång tid. Visst får man sig en tankeställare om att livet är skört och att man kanske borde hitta en bättre balans mellan arbete och fritid”.

Snart lämnar han Melodifestivalen

Christer Björkman har jobbat med den svenska Melodifestivalen i 18 år, och i fem år har han stått som tävlingsproducent för Eurovision Song Contest. 2021 ska han dock lämna Melodifestivalen och ta sig an ett nytt toppjobb i ”The American song contest” – USA:s egen version av Eurovision.

– Melodifestivalen och Eurovision har varit en del av mitt liv sedan jag var liten. Nu börjar ett nytt kapitel. En fantastisk utmaning och så inspirerande, sa Christer Björkman på en presskonferens i förra veckan.

https://www.instagram.com/p/BxwS8aspaju/?utm_source=ig_web_copy_link