Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Chris O'Neill tillbaka – dök upp med familjen

Här dansar prinsessan Madeleine loss – till Lena Philipsson.
Prinsessan Madeleine med dottern, prinsessan Leonore, 7, och maken Chris såg Lena Philipsson uppträda på Sollidens slott.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Familjen dansade och klappade händerna till Lena Philipssons livemusik.
Foto: MAGNUS JOHNSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
”Solliden Sessions” är ett mer jordnära konsertkoncept där kungafamiljen deltar, dock avgränsade från resten av publiken.
Foto: MAGNUS JOHNSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Madeleine, prinsessan Leonore och Chris O'Neill.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA
Kungen, drottning Silvia, prins Daniel, prinsessan Estelle, prinsessan Madeleine och prinsessan Leonore.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA
Chris O'Neill.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA
1 / 7

Prinsessan Madeleine och hennes familj anlände till Sverige i mitten av juni.

Men maken Chris O'Neill har inte synts till – förrän nu.

På lördagen dök han plötsligt upp vid prinsessans sida, under en konsert med Lena Philipsson på Solliden.

Det har gått fyra år sedan prinsessan Madeleine, 39, och hennes familj flyttade från London till Florida. Sedan dess har de besökt Sverige regelbundet – men förra sommaren kunde de inte fira sommar på Sollidens slott som vanligt.

I stället har de hållits åtskilda från övriga kungafamiljen, när pandemin satte stopp för alla hemresor. Saknaden har varit stor, har prinsessan Madeleine tidigare berättat.

– Det är nästan ett år sedan jag var hemma och det är klart man saknar familj och vänner jättemycket. Barnen frågar nästan varje dag: ”när får vi åka till Sverige?”. Vi alla saknar Sverige jättemycket, sa hon i SVT:s ”Året med kungafamiljen”.

Men nu är de tillbaka på kungafamiljens sommarparadis Solliden. Där firade prinsessan Madeleine också sin födelsedag den 10 juni.

Kungafamiljen anlände till konserten med kung Carl Gustaf och drottning Silvia i spetsen.
Foto: MAGNUS JOHNSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Maken har inte synts till 

Prinsessan Madeleine deltog häromkvällen på Peter Jöbacks Solliden-konsert med kronprinsessan Victoria. Men maken Chris O'Neill, 47, var inte med. Deras barn prinsessan Leonore, 7, prins Nicolas, 6, och prinsessan Adrienne, 3, syntes inte heller till. 

På torsdagskvällen var det Lena Philipssons tur att uppträda på utomhusscenen i Borgholm.

Då deltog nästan hela kungafamiljen, som alla firar semester på Öland. Bara kronprinsessan Victoria saknades, skriver Svensk damtidning.

Och den här gången var även Chris där.

Prinsessan Madeleine, dottern och prinsessan Leonore, 7, samt maken Chris njöt av livemusiken på lördagen.
Foto: MAGNUS JOHNSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kungafamiljen syntes sjunga med och klappa händerna till musiken. Mittemellan sina föräldrar satt prinsessan Leonore, som kom hand i hand med en leende Madeleine. Hon fick också umgås med kusinen Estelle, men såg stundtals ut att ha lite svårt att hålla allt fokus på showen.

Chris såg avslappnad ut när familjen kom till showen. Han satt tillsammans med Madeleine och Leonore och såg ut att njuta av showen.

”De kan göra olika aktiviteter” 

Att han inte har synts offentligt tidigare är naturligt, menar Margareta Thorgren, hovets informationschef. Paret ägnar sig åt olika aktiviteter.

– I det här fallet är det prinsessan Madeleine som är hertiginna och då är det uppdrag för henne. I övrigt tillbringar de all tid tillsammans, säger Margareta Thorgren.

Under sommaren har prinsessan Madeleine bland annat inplanerade uppdrag med barnorganisationen Childhood samt insamlingsstiftelsen Min Stora Dag, där hon är hedersbeskyddare, uppger Thorgren. 

Om Chris kommer åka tillbaka till USA tidigare än resten av familjen är oklart.

– Det är inget som jag kan uttala mig om, de kommer stanna här tillsammans under sommaren, säger Thorgren.

Kungafamiljen verkade glada under konserten, ”de har ju semester”, enligt uppgift till Expressen. På bild syns även prins Daniel hålla armen runt prinsessan Estelle.
Foto: MAGNUS JOHNSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Madeleines drag efter att barnen uteslutits.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.