Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Chris Martins fina hyllning till Göteborg

Coldplays sångar Chris Martin hyllade Sverige. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Chris Martin. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Trots regnskurar över ett grått Göteborg blev det en färgsprakande show när Coldplay intog Ullevi. 

Bandets sångare Chris Martin snålade inte med publikfrieriet och improviserade till och med ihop en sång om staden. 

”Jag önskar att vi kunde spela här varje söndag”, sa han under spelningen. 

Coldplay gjorde sin första av två spelningar på Ullevi under söndagen. När bandets sångare Chris Martin kom ut på scenen hälsade han välkommen på svenska och fortsatte sedan på engelska: 

"Tack för att ni stått och väntat på oss i regnet. Jag lovar att vi ska betala tillbaka med att spela den bästa showen vi någonsin har gjort!", sa han. 

 

LÄS MER: Coldplay på Ullevi – så många getingar får de 

 

Bandet bjöd på en färgsprakande show med pyroteknik, lasershow och konfetti. 

"Så här långt verkar ni vara den bästa publiken vi sett. Jag önskar att vi kunde spela här varje söndag", sa Chris Martin som inte snålade med att ge publiken komplimanger. 

"Vi sa det i början, men jag säger det igen: Att ni ens kom hit i det här vädret är fantastiskt och vi vill tacka alla som ändå tog sig hit. Vilken ära för oss detta är”. 

Improviserade låt om Göteborg

Mot slutet av spelningen bjöd Coldplay på en alldeles särskild hyllning till Göteborg genom att improvisera fram en låt om staden. 

– Låt oss göra en ny låt, sa han och började sedan sjunga. 

Låten handlade om att de trodde att vädret skulle bli "sunny", men att det inte blev så "funny" och fortsatte sedan med textrader som: "Sometimes it’s hard to be a rockstar", "I need to spend more sundays with 60 000 swedes", "Through the rain through the rain/I’m so proud to play for this crowd”. 

 

LÄS MER: Coldplay-stjärnans heta uppladdning för Sverige

 

Chris Martin passade också på att uppmärksamma de tragiska händelserna som skedde i samband med terrordåden i Manchester och Paris genom att be alla i publiken att skicka ut positiv energi till de drabbade.