Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Chris Kläffords succétåg i USA – fick stående ovationer i natt

Chris Kläfford medverkar i ”Americas got talent”
Chris Kläfford sjunger vidare i ”America's got talent”. Foto: OLLE SPORRONG
Chris Kläfford vann Idol 2017. Foto: OLLE SPORRONG

Dags för kvartsfinal i ”America's Got Talent” och dags för ännu en succé signerad Chris Kläfford.

Den 30-årige svensken fick stående ovationer under nattens framträdande – i direktsändning.

Efter veckor av auditions och domarval var det på tisdagskvällen, lokal tid, dags för den andra omgången av kvartsfinalen av ”America's Got Talent”. 

36 akter är kvar i tävlingen och ska under kvartsfinalerna i direktsändning tävla om att gå vidare till nästa steg av det enormt populära tävlingen. Sveriges hopp står artisten Chris Kläfford för som tidigare gjort stor succé, bland annat med sin cover av John Lennons ”Imagine” – som på en månad setts 23 miljoner gånger på Youtube.

Överraskande låtval

På tisdagskvällen intog han åter scenen, denna gång i direktsändning. Och den tidigare ”Idol”-vinnaren Chris Kläfford bjöd på ännu ett mäktigt framträdande. Låtvalet föll på något som amerikanarna antagligen inte hört förut, nämligen Chris Kläffords egna låt ”Cold at the Altar”.

Publiken jublade medan artisten tog sig igenom de höga tonerna i låten och efteråt fick han stående ovationer, inte bara av publiken utan även av jurydomarna Julianne Hough och Gabrielle Union. 

Om Chris Kläfford tar sig vidare till tävlingens semifinal återstår att se. Resultatet presenteras först under onsdagskvällen.

Populärt program

Förra året hade ”America's Got Talent” i snitt 14 miljoner tittare per program, vilket gör det till ett av USA:s mest populära.

Endast sju av veckans totalt tolv tävlanden kommer att gå vidare till semifinal. Resultatet presenteras på onsdagskvällen, efter kvartsfinal nummer två. Kläfford ställs bland annat mot andra artister, dansgrupper och komiker.