Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hyllningarna till Chris Kläfford efter internationella succén

Klippet har i skrivande stund setts över tio miljoner gånger. Foto: NBC/Youtube / NBC/Youtube
Chris Kläfford har gått från ”Idol”-scenen till att få stående ovationer i USA. Foto: OLLE SPORRONG
Chris Kläfford framträdande leder till stående ovationer från både publik och juryn. Foto: NBC/Youtube
Chris Kläfford gör succé i ”America's got talent”. Foto: NBC/Youtube
Anders Bagge. Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Nikki Amini. Foto: OLLE SPORRONG
Charlotte Perrelli. Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Alexander Kronlund. Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
1 / 9

Chris Kläfford har gått från ”Idol”-scenen till att få stående ovationer i USA.

Att sångarens audition i ”America's got talent” hyllas är inget de svenska experterna är förvånade över.

– Du kan jämföra Chris med många av de stora världsstjärnorna när det kommer till säkerhet i sångröst och personlighet, och alltihop. Vi är stolta över honom, säger Anders Bagge.

Två år efter vinsten i ”Idol” 2017 tar Chris Kläfford, 30, USA med storm. Under tisdagen klev han in i talangprogrammet ”America's got talent” – och precis som i Sverige flera år tidigare är det John Lennons låt ”Imagine” som han rör publiken till tårar med.

Chris Kläfford framträdande leder till stående ovationer från både publik och juryn som består av Simon Cowell, Julianne Hough, Gabrielle Union och Howie Mandel.

Videoklippet från Kläffords audition har sedan spridits som en löpeld på sociala medier. På programmets youtube-konto har det i skrivande stund setts över tio miljoner gånger, och bland de över 16 000 kommentarerna är det många som hyllar den svenska artisten.

Anders Bagge: ”Visa vilken talang han har”

Att Chris Kläfford har tagit sig från ”Idol”-scenen till att få stående ovationer i USA är inget Anders Bagge, som var en av jurymedlemmarna i ”Idol” 2017, är förvånad över. Han beskriver att han direkt när han fick reda på att han skulle vara med i ”America's got talent” visste att det skulle vara en succé.

– Då sa jag att det kommer gå så jäkla bra, du är som klippt och skuren för USA, berättar Anders Bagge.

Bagge minns tillbaka på de gånger han suttit i ”Idol”-juryn och tänkt att de sökande kan bli så där riktigt stora, även internationellt, och förklarar att det är svårt att komma till USA med den politik som gäller men att just ett sådant program kan vara precis rätta sättet att ta sig dit.

– Här får han en chans att visa vilken talang han har direkt för den amerikanska publiken, säger Anders Bagge och fortsätter:

– Du kan jämföra Chris med många av de stora världsstjärnorna när det kommer till säkerhet i sångröst och personlighet, och alltihop. Vi är stolta över honom.

Alexander Kronlund: ”Som en stor ek”

Även Alexander Kronlund satt i ”Idol”-juryn när Chris Kläfford fick sitt genombrott. Han beskriver att det är ganska roligt att Kläfford nu får denna internationella uppmärksamhet via just ”America's got talent”, som han kallar för ”lillasyrran till Idol”.

– Jag tycker han förtjänar att höras av så många som möjligt, så om det här är det bästa sättet att få ut det så är det kul för honom. Vi är stolta över honom.

Att Chris Kläfford har blivit en sådan framgångssaga tror han till mångt och mycket beror på den lugna utstrålning och vackra sångröst som sångaren besitter.

– Man fokuserar väldigt mycket på rösten och det som kommer ur munnen, själen så att säga i honom. För det är något stillastående stort över honom som bara står där som en stor ek, som bara sjunger vackert, beskriver Alexander Kronlund.

Charlotte Perrelli: ”Tokberörd”

Charlotte Perrelli slog igenom som sångerska redan 1994 och har kommit att bli en av Sveriges mest folkkära artister. Hon tror att mycket av det som ligger till grund för Chris Kläffords succé i det amerikanska programmet ligger i historien som byggs runt honom.

– De har gjort det bra, en bra historia som blir väldigt känslig. När man sedan ser honom gå ut och sjunga och leverera på det här sättet blir man ju tokberörd, säger hon och fortsätter:

– Det är fantastiskt, det är bra tv och han är svinduktig på det. Många olika små faktorer som gör att det blir en supersuccé och jag tror att han har chansen att kunna bli riktigt stor.

Att det är väldigt lätt för publiken att ta till sig Chris Kläfford och beröras av hans sång tror Perrelli beror på att han är en vanlig person, som hade kunnat jobba med något helt annat men nu har fått chansen att göra detta. 

Något som hon menar ger en inspiration som är otroligt viktig.

– Han klickar i många av boxarna som är viktiga och det gör att jag tror att han skulle kunna bli superstor. Han kan bli hur stor som helst och det är bara att gratulera, säger Charlotte Perrelli.

Nikki Amini: ”Hoppas att han vinner”

Även ”Idol”-jurymedlemmen Nikki Amini, 34, säger att hon önskar Kläfford all lycka till.

”Chris har en sångröst som är unik. Det är i särklass hans viktigaste tillgång. AGT är givetvis en bra möjlighet för att introducera Chris på den amerikanska musikscenen, precis som Idol är för den svenska musikscenen. Beroende på hur det går för honom i tävlingen kommer det antagligen resultera i spelningar i USA och eventuellt att någon amerikansk label väljer att plocka upp honom.

Han är ju redan signad till ett globalt skivbolag, och där finns redan de resurser som behövs för att skapa en internationell karriär. Förhoppningsvis ger detta Chris möjligheten att skivbolagets resurser sätts i användning nu när de ser responsen av hans medverkan i AGT. Jag önskar honom all lycka och hoppas att han vinner”, skriver Nikki Amini i ett sms.