Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Amerikanska juryn gråter – av Chris Kläffords sång

Chris Kläfford.
Foto: OLLE SPORRONG
Nyligen klev svenska Chris Kläfford in i talangprogrammet ”America's got talent” och nu tokhyllas hans känslosamma framträdande på Youtube.
Foto: NBC/Youtube
Foto: NBC/Youtube
Foto: NBC/Youtube
Foto: NBC/Youtube
Foto: NBC/Youtube
Foto: NBC/Youtube
Foto: NBC/Youtube
1 / 9

Tårarna rinner längst kinderna när publiken hör hans röst.

Under tisdagen klev svenska Chris Kläfford in i talangprogrammet ”America's got talent” och nu tokhyllas hans känslosamma framträdande på Youtube.

– Du gjorde något speciellt med låten. Det var helt otroligt, säger jurymedlemmen Simon Cowell i klippet

Chris Kläfford, 30, vann hela Sveriges hjärta när han klev upp på Idol-scenen under slutaudition 2017 och sjöng John Lennons ”Imagine”. Med en röst som imponerade svenska folket slutade Kläfford tillslut som vinnare av säsongen. Nu har Chris Kläfford tagit karriären ett steg längre och begett sig till USA. Under tisdagen klev den svenska artisten in i talangprogrammet ”America's got talent” och framträdandet var något han sett fram emot länge.

– Att få vara med i detta program betyder mycket för mig och för att få göra min pappa stolt. Det är det första stora steget för att följa min dröm, säger Chris Kläfford i introduktionen till sitt framträdande.

Kläfford får tårar och stående ovationer 

Redan när Chris Kläfford berättar att han kommer från Sverige möts han av ett jubel från publiken. Även denna gång är det ”Imagine” som Kläfford sjunger och bara en kort bit in i låten syns publiken i tårar. Chris Kläfford framträdande leder till stående ovationer från både publik och juryn som består av Simon Cowell, Julianne Hough, Gabrielle Union och Howie Mandel.

– Du vet hur de säger sjung från hjärtat, du hade hjärtat på utsidan. Vi kunde alla känna det och jag tycker att det var helt fantastiskt, säger Howie Mandel.

– Jag är helt överrumplad av din talang, säger Gabrielle Union.

När juryn fått rösta står det klart att Chris Kläfford går vidare i tävlingen. Med fyra ”ja”, kliver han tårögd av scenen. 

Har setts av fem miljoner på Youtube – på två dygn

Förutom en tv-publik på cirka tio miljoner har klippet på Chris Kläffords känslosamma framträdande setts på Yutube fem miljoner gånger, bara den två första dygnen. Den svenska artisten tokhyllas nu och klippet har fått över 10 000 kommentarer av imponerade tittare. Och de blir bara fler.

”Jag har aldrig tidigare känt musiken så tydligt i min själv. Vartenda ord”, skriver en person bland kommentarerna.

”Jag gråter, jag älskar verkligen hans röst. Jag blev helt känslosam när han sjöng den här sången”, skriver en annan. 

Expressen har sökt Chris Kläfford.

https://www.youtube.com/watch?v=CVO8gjn3dFg

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.