Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sanningen om Kläfford hade inte avslöjats i USA

Möttes av publikens jubel.
Chris Kläfford gjorde succé när han medverkade i ”America's Got Talent” Foto: NBC/Youtube
Chris Kläfford Foto: OLLE SPORRONG

Chris Kläfford klev in i talangprogrammet ”America's got talent” och nu tokhyllas hans känslosamma framträdande.

Men att Kläfford vunnit Idol i Sverige var inget som den amerikanska produktionen berättade i programmet – i stället lyftes han upp som en hårt kämpande artist som spelade på småställen.

– Jag frågade om det där när jag kom dit. De (produktionen) sade att ”folk kommer få veta i alla fall. Vi ska fokusera på var du kommer ifrån”. 

Svenskarna är sedan länge bekanta med Chris Kläffords version av ”Imagine”, men nu har även USA fallit pladask. Häromdagen gjorde han sin audition i tv-programmet ”America's got talent”, som varje vecka lockar mångmiljonpublik. Det var någonting som han sett fram emot länge.

– Att få vara med i detta program betyder mycket för mig och för att få göra min pappa stolt. Det är det första stora steget för att följa min dröm, säger Chris Kläfford i programmet.

Svenskens framträdande leder till att han får stående ovationer av både publik och jury.

– Vad jag älskade med dig är vad du gjorde med låten, med din röst, jag älskar personer som kan omtolka en låt och du gjorde något speciellt med den här, det var otroligt, säger Simon Cowell.

När juryn fått rösta står det klart att Chris Kläfford går vidare i tävlingen. Med fyra ”ja”, kliver han tårögd av scenen. 

Kläfford: ”De hade sett mig på Youtube”

Klippet på hans framträdande har fått över fem miljoner visningar, på bara ett dygn. Och för TT berättar han om sanningen bakom själva framträdandet.

– De hade sett mig på Youtube när jag körde ”Imagine”. Då fick jag erbjudande att komma dit. Jag sade direkt ja, säger artisten.

Produktionen mörkade hans ”Idol”-vinst

När Chris Kläfford deltog i ”Idol” 2017 sjöng han John Lennon-låten vid två tillfällen, och till sist så vann han även hela tävlingen. Men när han framförde låten i ”America's got talent” så nämndes inte något om hans medverkan i det svenska programmet, utan i stället framställdes han som en hårt kämpande artist som spelade på småställen.

– Jag frågade om det där när jag kom dit. De (produktionen) sade att ”folk kommer få veta i alla fall. Vi ska fokusera på var du kommer ifrån”. Någonstans lever man ju på att man har kämpat sig från något ställe, säger Chris Kläfford till TT.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=CVO8gjn3dFg