Chris Browns vändning efter våldtäktsanklagelsen

Chris Brown stämmer kvinnan som anklagat honom för våldtäkt.
Foto: SCOTT ROTH / AP TT NYHETSBYRÅN

Artisten Chris Brown greps av polis i Paris efter att en kvinna anklagat honom för våldtäkt.

Nu har Brown släppts av polisen – och väljer i stället att stämma kvinnan för förtal, skriver TMZ.

Enligt uppgifter till den amerikanska sajten tycker Brown att han "är ett lätt offer för alla som vill ropa varg".

Det var tidigare i tisdags som Chris Brown anklagades för våldtäkt på en kvinna i Paris, och togs in på förhör av polis i den franska huvudstaden.

Efter att ha förhörts blev artisten släppt på fri fot igen, bara timmar efter att ha gripits.

Nu väljer han att gå till motattack mot kvinnan som anklagat honom för våldtäkt – och stämmer i stället henne för förtal, skriver den amerikanska sajten TMZ.

Chris Browns franska advokat Raphael Chiche har skickat in stämningsansökan under torsdagen. I dokumentet, som TMZ har tagit del av, framkommer det att advokaten yrkar för att kvinnan som straffas för intrång i privatlivet – något som kan ge upp till ett års fängelse.

Kvinnans anklagelser mot Chris Brown undersöks av polis

Enligt uppgiftslämnare till TMZ är polisen i Paris tveksamma till kvinnans vittnesmål, och ska till och med ha bett artisten om ursäkt när han släpptes på fri fot igen under tisdagen. Kvinnan har uppgett att hon våldtagits av tre olika personer i tre olika rum i Chris Browns hotellsvit – allt medan 20 personer ska ha vistats i svitens vardagsrum.

Uppgiftslämnaren menar också att Chris Brown inser att han "har haft problem tidigare", men att han tycker att han blir orättvist anklagad, och att bilden folk har av honom gör det lätt att komma med falska anklagelser mot honom.

Chris Brown stannar dock kvar i Paris, där han arbetar med sin nya musikvideo, medan polisundersökningen fortgår, skriver TMZ.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.