Chester Bennington. Foto: OWEN SWEENEY/AP/TT NYHETSBYRÅNChester Bennington. Foto: OWEN SWEENEY/AP/TT NYHETSBYRÅN
Chester Bennington.  Foto: OWEN SWEENEY/AP/TT NYHETSBYRÅN
Chester Bennington. Foto: JOHN SHEARER/AP/TT NYHETSBYRÅNChester Bennington. Foto: JOHN SHEARER/AP/TT NYHETSBYRÅN
Chester Bennington. Foto: JOHN SHEARER/AP/TT NYHETSBYRÅN

Uppgifter: Bennington var alkoholpåverkad

Publicerad

Tidigare i år hittades Linkin Park-sångaren Chester Bennington död. Nu har obduktionsrapporten släppts, uppger TMZ.

Det var i juli i år som Chester Bennington hittades död i en bostad i Los Angeles. Stjärnans plötsliga bortgång chockade en hel värld. Tidigt bekräftades det att dödsorsaken var självmord. 

Nu har obduktionsrapporten släppts. 

Enligt den hade sångaren vid tiden för sin död, en mindre mängd alkohol kroppen. Förutom att polisen hittade bevis för att alkohol intagits, så som en tom ölflaska, hittades även läkemedel mot sömnbesvär. 

Det är sen tidigare känt att Bennington har kämpat med både alkohol- och drogproblem. 

Under ett första test visade det sig att Benningtons blod innehöll spår av Ecstasy, men efter flera tester kunde man utesluta att han varit drogpåverkad under självmordet. 

Enligt obduktionsrapporten ska polisen även ha funnit vad de beskriver som en "självbiografi", skriven av Chester Bennington själv. 

Chester Bennington blev 41 år gammal och lämnade efter sig sex barn och fru. 

 

LÄS MER: Lotta Lundgren och Erik Haag om livet ihop

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag