Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Chernobyl prisad på Bafta-galan

Jared Harris under galan.Foto: JONNY BIRCH/BAFTA/SHUTTERSTOCK / JONNY BIRCH/BAFTA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Stellan Skarsgård.Foto: /IBL / /IBL

Serien ”Chernobyl” fick inte bara ett pris under årets Bafta-gala – utan två. 

Med sin dubbla vinst blev ”Chernobyl” en av de stora vinnarna på tv-galan tillsammans med ”Stath lets flats” och ”The end of the f**king world”.

Svensktunga ”Chernobyl” prisades dubbelt under den brittiska tv-galan Bafta under fredagskvällen. 

Miniserien ”Chernobyl”, som regisserats av Johan Renck, var redan innan galan sändes en av de stora favoriterna med tre nomineringar – bästa miniserie, bästa manliga huvudroll (Jared Harris) och bästa manliga biroll (Stellan Skarsgård).

Serien knep priserna i två av kategorierna, bästa miniserien samt bästa manliga huvudroll. I kategorin bästa miniserie lyckades serien besegra ”The victim”, ”The virtues” och ”A confession”.

Det var Jared Harris som fick statyetten i kategorin bästa manliga huvudroll för sin insats i ”Chernobyl”. Stellan Skarsgård blev utan pris. Statyetten för bästa manliga biroll gick i stället till Will Sharpe. 

Deltog via videolänk

På grund av coronapandemin hölls årets Bafta-gala i en betydligt mer avskalad version än vanligt – då de körde utan publik. Flera prisutdelare medverkade däremot via videolänk och vinnarna tog emot sina priser på distans och fick även de hålla sitt tacktal genom en videohälsning. 

Stellan Skarsgård: ”Vi skämdes som hundar”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.