Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Filip Hammar svarar – efter hårda angreppet

Fredrik Wikingsson och Filip Hammar
Foto: JOHAN HALSIUS / JOHAN HALSIUS 2011
Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare för Mittmedia
Foto: ULF HÄGGLUND / ULF HÄGGLUND
Foto: / Anders Ylander / GT/Expressen

Filip och Fredrik hånade lokaltidningskoncernen Mittmedia i sitt program "Breaking news". 

 Efter det gick Mittmedias chefredaktör Daniel Nordström till angrepp i ett öppet brev till programledarduon. 

Nu svarar Filip Hammar på kritiken:

– Ger man sig in i den mediala leken så får man den tåla. Den inställningen har vi alltid haft, säger han via "Breaking News" presstalesperson Anders Kilander. 

Under höstens säsong av "Breaking news" har Filip Hammar och Fredrik Wikingsson upprepade gånger gjort narr av Mittmedia. 

Mittmedia är en av Sveriges största tidningskoncerner och äger lokaltidningar i bland annat Södertälje, Norrtälje och Västerås. Tidningarna sänder ofta live vid nyhetshändelser, något som har uppmärksammats av Filip och Fredrik. 

Men Mittmedias chefredaktör och ansvarige utgivare Daniel Nordström menar att Filip och Fredrik "fulklipper" inslag på ett sätt som pekar ut enskilda lokalreportrar.

"Det är inte okej när ni fulklipper för att framställa enskilda medarbetare i dålig dager", skriv Daniel Nordström i det öppna brevet, som publicerats på Mittmedias bloggportal. 

"Framställer medarbetare som fån" 

"Det är vi som är ansvariga för det som produceras. Det är vi som ska ställas till svars", skriver Daniel Nordström och syftar på de som är ansvariga utgivare för Mittmedias olika lokalsajter. 

"Det är inte enskilda medarbetare som ska pekas ut. Jag har nämligen väldigt svårt för att ni framställer medarbetare som fån genom att klippa inslagen så att dessa rycks ur sin kontext".

"Ni kanske tycker att det är väldigt kul. Själv uppskattar jag inte alls den typen av humor. Det tycker jag enbart är lågt", fortsätter Daniel Nordström. 

Filip Hammar svarar på kritiken

Under fredagskvällen svarar nu Filip Hammar på Daniel Nordströms kritik. Via "Breaking News" presstalesperson Anders Kilander säger Hammar:

– Att enskilda reportrar känner sig uthängda beklagar jag, vår mening är inte att såra. Mittmedia slår sig ideligen för bröstet, med rätta för de är ju duktiga och moderna. Men ibland blir det kaos, och humor, eftersom de inte alltid förbereder sig ordentligt.

Filip Hammar fortsätter:

– Mittmedia har Sveriges i särklass mest profilerade reportrar och då får man räkna med att man kan drivas med. Ger man sig in i den mediala leken så får man den tåla. Den inställningen har vi alltid haft!

Filip Hammar hävdar att det som har synts i "Breaking News" har varit "klacksparkar".

– Och om Mittmedias journalister vill bli tagna på allvar så tycker jag att de kan hacka i sig de här små sticken vi delar ut. I grund och botten handlar detta om kärlek till det oförutsedda, Mittmedia går i bräschen där. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.